Základ triumfu nad Topoľčanmi sme položili v prvej tretine

HC Topoľčany – Vlci Žilina 2:3 (0:3, 2:0, 0:0)

Góly a asistencie: 29. Gergel D., 35. Gubo (Kováč, Hvizdoš) – 2. Šmida (Safaraleev, Koyš), 7. Petran (Koyš, Šmida), 14. Petráš (Hřebíček, Markovič). Vylúčenia: 6-6. Rozhodovali: Čahoj, Olle, Kollár.

HC TOPOĽČANY: Marinov – Dúžek, Bystričan, Novák L., Čaládi, Ručkay – Novák M., Zekucia, Gergel D., Bečka, Kluka – Ďurech, Rohaľ, Matej, Legalin, Laššo – Gergel A., Kováč, Hvizdoš, Gubo.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Nahálka, Sloboda, Mikula, Markovič, Petráš – Drtina, Pišoja, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Hřebíček, Cíger, Skladaný, Macek – Kocúr, Myšiak, Jakubík, Lopušan.

Stretnutie 15. kola sme rozohrali výborne, keď už po minúte a 19 sekundách hry rozvlnil sieť za brankárom Marinovom Sebastián Šmida. Úvodnú dvadsaťminútovku sme celkovo zvládli dobre a vybudovali sme si počas nej trojgólový náskok. V siedmej minúte sa ocitol v neobvyklej pozícii pred bránou súpera Marcel Petran a po prihrávke z rohu nezaváhal. O sedem minút neskôr zas tečoval strelu Martina Hřebíčka Šimon Petráš. Naopak, po prvej prestávke prišla nevydarená druhá tretina. Na začiatku 29. minúty využil topoľčiansku presilovku Dávid Gergel a v 35. minúte znížil na rozdiel jediného gólu Erik Gubo. Ďalší priebeh zápasu sa niesol v snahe domácich vyrovnať, aj vďaka ubránenému oslabeniu o dvoch hráčov sme však dokázali udržať tesné vedenie a z Topoľčian si odvážame tri body. 

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Vedeli sme, že Topoľčany sú ambiciózny súper a majú svoju kvalitu. Napokon, doma sme s nimi prehrali. Na tento zápas sme sa teda poctivo pripravovali. Prvá tretina zodpovedala našim predstavám, boli sme efektívni a dostali sme sa do trojgólového vedenia. V druhej tretine sme trošku upustili od nášho spôsobu hry a to sa prejavilo aj na výkone. V kabíne sme si povedali, že sa vrátime k nášmu hokeju, budeme stále agresívni a aktívni. Aj napriek vylúčeniam sme to napokon ubojovali. Ceníme si takéto víťazstvo na pôde ťažkého súpera. Chlapcom ďakujem za obetavosť a bojovnosť do poslednej sekundy. Vyhrali sme ako kolektív a to si veľmi ceníme.“

Útočník Sebastián Šmida: „Vedeli sme, že dnes to nebude ľahký zápas. Nabehli sme doň veľmi koncentrovaní, čo sa nám aj vyplatilo. dali sme rýchle góly a s prehľadom uhrali prvú tretinu. Do druhej tretiny sme nevykročili najlepšie, oproti prvej sme značne poľavili a súperovi sa podarilo dostať na dostrel jedného gólu. Počas prestávky sme si povedali, čo chceme hrať a to sme aj dodržali. Uhrali sme to s bojovnosťou, srdcom a udržali si výsledok, za čo sme veľmi radi. Napokon sme zaslúžene vyhrali. Do ďalších zápasov musíme zjednodušiť hru a zamerať sa na detaily."

Foto: Milan Štefánik (ilustračné)