Výborný Mikoláš, dvojgólový Koyš. Vyrovnané derby môže byť pred play-off prínosom

Hokejová Bitka o Strečno napísala v poslednú februárovú stredu svoje štvrté pokračovanie v aktuálnej sezóne. Jej aktéri srdnato bojovali o každý kúsok ľadu až do úplného záveru. Z víťazstva sa po záverečnej siréne, po štvrtý raz v sezóne, tešili domáci Vlci.

Dlho bezgólový súboj dvoma presnými zásahmi v záverečnej desaťminútovke rozlúskol Patrik Koyš. S prvým mu pomohol obranca hostí Alexander Shepelev, ktorý nasmeroval puk z Koyšovej hokejky do vlastnej brány. Druhýkrát sa ujala strela v presilovke.

„Marek Drtina mi to výborne posunul. Poslal mi takú pomalú nahrávku, takže aj s mojou zlou strelou z prvej som to vyskúšal. Chvalabohu, padlo to medzi betóny. Som za to rád,“ povedal rýchlonohý útočník a pokračoval celkovým zhodnotením duelu.

„V prvej tretine sme boli o niečo lepší. Mali sme v nej tri presilovky, takže aj preto. Ale nezahrali sme ich veľmi dobre. V druhej tretine nás Martin prešiel. Boli lepší vo všetko, všade boli skôr. Faulovali sme, oni mali presilovky. Celkovo, obranná hra nebola dobrá, mali veľa šancí. Na dnešnom výsledku má veľkú zásluhu Maroš Mikoláš, ktorý nás veľmi podržal. Mohlo to byť 0:3 a nikto by nemohol nič povedať. Myslím si, že najlepšia bola z našej strany tretia tretina. Dnes nám to veľmi nešlo, ale ubojovali sme to a vyhrali sme.“

Víťaznej tretej tretine, ktorá napokon priniesla aj celkový triumf, predchádzal prestávkový prehovor v šatni. „Tak, bol tam zvýšený hlas. Povedali sme si, že to naozaj nebola dobrá tretina a že to musíme zlepšiť. Som rád, že aj keď nám dnes veci nešli tak, ako by sme si predstavovali, ubojovali sme to. A ukázali silu mančaftu,“ opísala žilinská osmička.

Vlci prestrieľali svojho súpera v pomere 41:28. Zabrať však dostal nielen martinský brankár, ale aj Maroš Mikoláš v bráne domácich. Najmä počas prostrednej tretiny, keď so spoluhráčmi musel trikrát čeliť početnej výhode súpera.

„Po dlhšej dobe to bol zápas, v ktorom bolo tej roboty dosť,“ zhodnotil 25-ročný gólman. „Na jednej strane som za tú robotu rád. Rovnako za to, že nešlo o jednoznačný zápas. Smerom do play-off je to pre nás dobré.“

Mužstvu svojím pokojom, ktorý pretavil do viacerých neľahkých zákrokov, dal možnosť zvíťaziť nad tradičným rivalom: „Cítil som sa fajn, aj preto, že som mal dosť zákrokov. Zápas môžem hodnotiť pozitívne, vzhľadom na to, že sme vyhrali. Z našej strany to však nebolo ideálne, v druhej tretine prišla slabšia chvíľka. Ale ustáli sme to a súpera sme napokon pretlačili.“

Z programu základnej časti zostáva hokejistom v zelenom odohrať posledné tri stretnutia. Majú už v hlavách viac blížiace sa vyraďovacie boje? „Neviem, či sa to takto dá povedať. Vieme, koľko nás ešte čaká zápasov. Nemyslím si, že máme v hlavách, už aby bolo play-off. Treba sa k tomu postupne prepracovať,“ zakončil Maroš Mikoláš.