Vlci zvládli druhý finálový zápas s nulou vzadu a sedmičkou v bráne súpera

Vlci Žilina – HC 19 Humenné 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Góly a asistencie: 4. Sýkora (Koyš, Pohl), 8. Halama (Novák, Varga), 14. Varga (Halama, Šidlík), 23. Varga (Pohl, Halama), 40. Halama (Tibenský, Varga), 45. Halama (Tibenský, Varga), 49. Jakubík (Macek, Kluka). Oslabenia: 4-8. Rozhodovali: Crman, Novák, Frimmel, Klejna - Beniač. 3342 divákov. Stav série: 1-1.

VLCI ŽILINA: Romančík – Grebenhschikov, Novák, Kluka, Halama, Varga – Pohl, Šidlík, Koyš, Mráz, Macek – Sloboda, Pacalaj, Melcher, Jakubík, Rehák – Růžička, Nahálka, Sýkora, Tibenský, Lopušan.

HC 19 HUMENNÉ: Durný (Krasanovský) – Pulščák, Novický, Borov, Krajňák, Horvát – Novota, Lenďák, Vaško, Vrábeľ, Safaraleev – Kudin, Ťavoda, Lačný, Trandin, Legalin – Zekucia, Ragan, Zahradník, Markuš, Frič.

Diváci v Niké Aréne videli počas finálového víkendu dva odlišné zápasy. Súpera sme načali v štvrtej minúte vďaka presilovkovému gólu Sýkoru a rovnako v početnej výhode skórovali do prestávky aj Halama s Vargom. Poslední dvaja skórovali aj v prostrednej časti hry. V 45. minúte Halama zavŕšil hetrik a na konečných 7:0 uzavrel o štyri minúty neskôr Jakubík. Výborný ofenzívny výkon mužstva podčiarkol aj ten defenzívny, keď brankár Romančík vychytal čisté konto. Finálová séria pokračuje v stredu v Humennom.

Ohlasy po zápase

Jarrod Skalde, tréner Vlci Žilina: „Minulý zápas to bola hra špeciálnych formácií, súper využil dve z piatich presilových hier, my zo štyroch žiadnu. Dnes to bola úplne iná hra a to je ten podstatný rozdiel. Využili sme hneď prvú presilovku, vzápätí ďalšie dve v prvej tretine a to bol obrovský rozdiel, ktorý určil vývoj duelu. Naše presilovky, ale aj oslabenia boli dobré a chalani odviedli skvelú prácu. Romančík urobil niekoľko skvelých zákrokov aj v oslabeniach a podržal nás."

Ivan Boržík, asistent trénera HC 19 Humenné: „Dnes sme úplne zle vstúpili do zápasu. Robili sme presne tie veci, ktoré sme nechceli robiť a dávali sme šancu Žiline odskočiť nám gólovo aj herne. Potom už bolo veľmi ťažké zastaviť ten vlak, ktorý sa rútil. Žiaľ, dnes to nevyšlo. Do tohto dvojzápasu sme však šli s tým, aby sme uhrali jeden zápas a to sa nám podarilo. Či v play-off prehráte zápas 1:0 alebo 7:0, je to stále strata bodu. Po dnešku je to 1:1 a ideme do Humenného.“

Útočník Jakub Jakubík: „Dnes sme do toho vstúpili lepšie ako včera. Povedali sme si, že musíme hrať jednoduchšie, tlačiť sa do bránky a to sa nám aj potvrdilo, že to bude vychádzať. Dali sme sedem gólov, z čoho sa tešíme. Takto musíme pokračovať ďalej. Som veľmi rád, že aj mne to tam konečne padlo po tom množstve šancí, ktoré som mal včera i dnes. Hoci sme dnes vyhrali, aj tento zápas bol ťažký. Humenné stále hralo ten svoj hokej, ktorý je pre nás nepríjemný. Ale prelomili sme to a sme radi, že sme vyhrali.“