Vlci vstúpili do play-off výkonom ako z partesu

Vlci Žilina – HC Topoľčany 8:0 (4:0, 3:0, 1:0)

Góly a asistencie: 2. Koyš (Macek, Grebenchshikov), 8. Paukovček (Sloboda), 11. Macek (Koyš, Mráz), 13. Varga (Kluka, Halama), 22. Mráz (Šidlík, Tomek), 33. Novák (Varga, Mráz), 37. Melcher (Jakubík), 49. Halama (Varga, Růžička). Oslabenia: 5-4. Tréneri: Fridrich, Adamec, Bezák, Frimmel. 986 divákov.

VLCI ŽILINA: Tomek – Pohl, Šidlík, Kluka, Halama, Varga – Grebenchshikov, Novák, Koyš, Mráz, Macek – Sloboda, Pacalaj, Tibenský, Paukovček, Jakubík – Růžička, Nahálka, Melcher, Bečka, Rehák.

HC TOPOĽČANY: Kompas, Vojvoda – Valent, Dosek, Plonkhotnik, Tomčák, Hvila – Bystričan, Dúžek, Ručkay, Valent, Vybiral – Štec, Sedlák, Matej, Piačka, Šandor – Rohaľ, Moringa.

Play-off 2023 sme odštartovali najlepším možným spôsobom. Už v druhej minúte otváral skóre Koyš a od toho momentu góly utešene pribúdali. V prvej tretine sa do streleckej listiny zapísali Paukovček, Macek a Varga, po zmene strán zas Mráz, v predĺžení Novák a v oslabení Melcher. V záverečnej tretine sa zápas už len dohrával, v 50. minúte spečatil na konečné skóre 8:0 Halama. Štvrťfinálová séria pokračuje druhým zápasom už v piatok, vstupenky kúpite online TU.

Ohlasy po zápase

Jarrod Skalde, Vlci Žilina: ,,Dôležité pre nás bolo streliť prvý gól. Zápas sme nehrali dva týždne, tak sme v rámci prípravy minulý týždeň vyskúšali simulovaný zápas. Dnes sme sa chceli uistiť, že otvoríme skóre čo najskôr, čo sa podarilo vďaka gólu Koyša. Je dobré, že sme chytili ten správny impulz, čo je v play-off dôležité."

Útočník Patrik Koyš: „Dnes sme mali skvelý vstup do stretnutia a od prvého striedania až po 60. minútu sme ovládli zápas. Výborný výkon, asi ani niet čo vyčítať. Výsledok 8:0 je síce krásny, ale v play-off je to úplne jedno. Dôležité je, že máme prvý bod. Zajtrajší duel môže byť úplne iný, takže si na dnešnom výsledku netreba uletieť a zajtra do toho opäť musíme ísť zodpovedne. Dlhšie sme boli bez zápasu, takže asi aj preto padlo toľko gólov. Všetci sme sa tlačili do brány, od stavu 5:0 sme si to už nahrávali trošku viac, ako by sa patrilo. Ale pri takom stave sa to môže stávať. Zo začiatku sme však boli hladní po góloch a napadalo nám to tam.“