Vlci Skalicu nešetrili, uštedrili jej sedem gólov

HK Skalica - Vlci Žilina 1:7 (0:4, 1:1, 0:2)

Góly a asistencie: 34. Kotzman (Kotvan, Rajčák) - 2. Markovič (Koyš, Jurčík), 15. Jurčík (Markovič, Koyš), 18. Petráš, 18. Linet (Jaborník), 25. Linet (Safaraleyev, Mikula), 50. Safaraleyev (Malina, Cíger), 56. Lenďák (Markovič, Jurčík). Vylúčenia: 4-5. Rozhodovali: Vlako, Žák, Ševčík, Nosek.

HK SKALICA: Borák (Ovečka) - Sloboda, Horváth, Šátek, Včelka, Nemec - Šmach, Janík, Klučiar, Štumpf, Hujsa - Hohl, Hílek, Kotzman, Rajčák, Baran - Kadlečík, Blanárik, Kuba, Kotvan, Pobuda.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Sihelský) – Malina, Pacalaj, Mikula, Jakubík, Petráš – Lenďák, Jaborník, Safaraleyev, Linet, Cíger – Pišoja, Grebenschikov, Koyš, Markovič, Jurčík – Rehák, Korbáš.

S otvorením skóre v prvom tohtoročnom zápase Žilinčania dlho neotáľali. Už v druhej minúte po asistenciách Patrika Koyša a Ondřeja Jurčíka otvoril skóre kapitán Jaroslav Markovič. Po štvrťhodine hry si táto trojica mierne vymenila úlohy, v role úspešného zakončovateľa sa ocitol český útočník Ondřej Jurčík. Hostia položili základ víťazstva v prvej tretine, keď sa počas nej dokázali ešte dvakrát gólovo presadiť. Najskôr únik v oslabení zdarne zakončil Šimon Petráš a následne sa, rovnako počas hry v početnej nevýhode, trafil Jakub Linet. Ten si na svoje konto v druhej dvadsaťminútovke pripísal i druhý presný zásah v zápase. Na listinu strelcov sa zapísal i jeho parták z útoku Igor Safaraleyev a skóre uzatváral obranca Martin Lenďák. Čestný gól hostí zaznamenal Alexander Kotzman.

Ohlasy po zápase

Útočník Šimon Petráš: "Skalica už mala za sebou jeden zápas, dohrávku s Považskou Bystricou. Takže to mali trošku ľahšie ako my, keďže sme na zápas nastúpili po týždni. Napriek tomu sme však mali veľmi dobrú prvú tretinu, v ktorej sme dali štyri góly. Potom sme trošku upustili z našej hry a nebolo to také, ako by sme si predstavovali. Ale, zaplať pánboh, že sme získali tri body.

Rovnako ako v predošlých zápasoch, opäť sme začali na tri formácie. Celkom rýchlo sme sa dostali do tempa a prvá tretina tak bola z našej strany slušná. Korčuľovali sme, vytvárali sme si šance, dostávali sme sa do nich svojím pohybom. Bol to celkom náročný zápas, keď bolo 4:0, trošku nám začali blúdiť myšlienky. Niečo sme si však povedali v šatni a zvládli sme. Napokon sú to tri víťazné zápasy, s čím sme veľmi spokojní.

Myslím si, že naše dva góly v oslabení boli jedným zo zlomových momentov zápasu. Skalica počas svojej presilovky dostala dva góly, hneď v dvoch striedaniach po sebe. Myslím si, že to bolo náročné na psychiku. Je dosť možné, že ich to nahlodalo, trošku ich to zrazilo dolu a už nemali síl na dôraz."