Víťazstvom v Púchove sme potvrdili prvenstvo v skupine

MŠK Púchov - Vlci Žilina 1:7 (1:2, 0:3, 0:2)

Góly a asistencie: 5. Maniaček (Minárik, Zemko) - 2. Tibenský (Rehák, Hovorka), 9. Koyš (Šidlík), 24. Koyš (Mráz, Růžička), 26. Macek (Mráz, Koyš), 29. Tibenský (Šidlík, Halama), 50. Hovorka (Koyš), 56. Macek (Koyš, Mráz). Vylúčenia: 8-2. Rozhodovali: Adamec, Lesay, Holienka, Hanko.

MŠK PÚCHOV: Crkoň, Bednár - Brňák, Miklovič, Maniaček, Minárik, Zemko - Hruška, Hudík, Urban, Šedivý, Kanaet - Haluška, Filo, Ladecký, Hajský - Pobežal F., Kohutiar, Lapin, Moravanský, Pobežal M.

VLCI ŽILINA: Tomek, Romančík - Šidlík, Nahálka, Tibenský, Hovorka, Rehák - Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek - Hudec, Pacalaj, Uram, Halama, Lopušan - Hajas, Synák, Dudáš.

Do Púchova sme cestovali s cieľom potvrdiť svoje prvenstvo v A-skupine JOJ Šport Slovenského pohára a víťazne sa naladiť pred sobotňajším ligovým derby. Domáci Púchov gólovo vzdoroval len v úvodnej tretine, u druholigistu to však bola najmä gólová prehliadka Vlkov. Svedčí o tom sedem kúskov v púchovskej bráne. Dvakrát skórovali Tibenský, Koyš aj Macek, jeden presný zásah si pripísal Hovorka. Až štyri z našich gólov padli počas presilovej hry, jeden dokonca v oslabení. Negatívom stretnutia je zranenie útočníka Jakuba Urama, ktorý si po zrážke s protihráčom zlomil ruku a bude musieť podstúpiť operáciu.

Vlci zároveň ako víťaz pohárovej A-skupiny spoznali aj svojho ďalšieho súpera v tejto súťaži. V semifinále sa proti nim postavia Levice, ktoré vyhrali základnú C-skupinu. Semifinále sa hrá na dva zápasy, každý tím sa predstaví doma aj vonku. Tieto stretnutia sú predbežne naplánované na november, resp. na december 2022.

Už v sobotu 24. septembra nás však čaká ostrý ligový štart. O 18:30 hod. privítame na domácom ľade rivala z Martina a veríme, že Vlkov čaká veľká podpora z tribún. Vstupenky sú v predaji online v sieti Ticketportal.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Od chlapcov sme chceli, aby hrali naplno a sústredene celých 60 minút. A oni to splnili. Chceli sme pokračovať v gradovaní formy na sobotňajší zápas proti Martinu. S dnešným nasadením a výkonom sme naozaj spokojní."

Útočník Jozef Tibenský: "Ťažký zápas, najmä na psychiku. Museli sme sa na to pripraviť, vedeli sme, že to nebude prechádzka ružovou záhradou. Ale napokon sme to zvládli. Dnes padli pekné góly, jedinou čiernou škvrnou tohto zápasu je zranenie Jakuba Urama. Zápas bol chvíľami zbytočne vyhrotený, dochádzalo k hlúpym, škaredým zákrokom. Výhrou sme sa dobre naladili na sobotňajší zápas s Martinom, chalani si gólmi spravili sebavedomie a teraz sa už sústredíme na sobotu. Dúfam, že nás príde podporiť čo najviac ľudí."