Víťazný vstup do JOJ Šport Slovenského pohára, v Trnave opäť dvaja dvojgóloví strelci

HK Gladiators Trnava – Vlci Žilina 3:6 (0:2, 2:0, 1:4)

Góly a asistencie: 24. Miklík (Schmidt), 37. Kukumberg (Marnela, Miklík), 44. Miklík (Schmidt, Kukumberg) – 2. Uram (Halama), 6. Mráz (Lopušan), 47. Nahálka (Halama, Uram), 51. Uram (Nahálka, Šidlík), 54. Mráz (Koyš), 57. Macek (Hudec, Mráz). Vylúčenia: 5-4. Rozhodovali: Výleta, Goga, Vyšný, Jedlička. 120 divákov.

HK GLADIATORS TRNAVA: Hollý, Nagy – Korím, Bulák, Dvonč, Holovič, Jurák – Maarnela, Schmidt, Miklík, Kukumberg, Antonov – Ejem, Kocúr, Miščík, Tóth, Bodnár – Kliment, Urban, Samadov, Litavec.

VLCI ŽILINA: Romančík – Šidlík, Nahálka, Tibenský, Hovorka, Rehák – Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek – Hudec, Pacalaj, Uram, Halama, Lopušan – Hajas, Benko.

Vlci zaznamenali výborný vstup nielen do zápasu proti Trnave, ale zároveň i do tohtoročnej edície JOJ Šport Slovenského pohára. Išlo totiž o skupinový duel tejto pohárovej súťaže. V šiestej minúte vyhrávali už o dva góly, o ktoré sa postarali Uram s Mrázom. Po zmene strán však dvakrát udreli domáci a po presných zásahoch Miklíka a Kukumberga bolo zrazu vyrovnané. Trnava zásluhou Miklíka gólovo otvorila aj tretiu dvadsaťminútovku, potom sa však presadzovali už iba naši hokejisti. Na 3:3 vyrovnal obranca Nahálka, druhé góly v stretnutí zaznamenali Uram aj Mráz. Na konečných 3:6 pečatil v 57. minúte Macek. Zverenci trénera Jarroda Skaldeho budú v JOJ Šport Slovenskom pohári pokračovať už vo štvrtok na ľade Skalice. Zápas začína o 17:00 hod. a v priamom prenose ho prinesie TV JOJ Šport.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Veľmi sa mi páčila prvá tretina z hľadiska nášho nasadenia a bojovnosti. V druhej sme začali hrať opatrnejšie, slabšie a nakoniec sme sa museli viac brániť. V záverečnej tretine sme sa vrátili k tomu, čo chceme hrať a udávali sme tempo. Celkovo sa mi dnes v našej hre veľa páčilo.“

Útočník Jakub Uram: „Zaujímavý zápas. Začali sme veľmi dobre, dvoma gólmi sme sa dostali na koňa a hrali sme svoju hru, to, čo od nás tréner vyžadoval. V kabíne sme si povedali, že v tom musíme pokračovať a tlačiť na nich, dať viac gólov, aby sme zápas upokojili a bol v našej réžii. Lenže to sa nestalo. Naopak, prestali sme hrať svoju hru, dodržiavať to, čo sme si povedali. Súper vyrovnal na 2:2. Počas prestávky niektorí chalani zvýšili hlas. Pripomenuli sme si, že sme Žilina a chceme vyhrať. Že musíme začať hrať svoj hokej, svoju hru. V tretej tretine síce dal súper ešte jeden gól, ale my sme sa naštartovali, zomkli a už sme ich nepustili viac k ničomu. Padli nám tam nejaké góly, hra bola v našich rukách a dotiahli sme to do víťazného konca. Z našej strany to dnes nebol najlepší zápas, vieme, že môžeme hrať lepšie. Víťazstvo sa cení, ale do budúceho zápasu sa musíme vyvarovať osobných chýb a hrať zodpovednejšie.“