V treťom finálovom súboji sa zrodila najtesnejšia prehra Vlkov

HC 19 Humenné – Vlci Žilina 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly a asistencie: 24. Lačný (Vrábeľ, Vaško), 31. Krajňák – 50. Koyš (Sýkora, Šidlík). Oslabenia: 1-3. Rozhodovali: Korba, Smrek, Bogdaň, Drblík. 2640 divákov. Stav série: 2-1.

HC 19 HUMENNÉ: Durný – Novota, Lenďák, Vaško, Vrábeľ, Lačný – Pulščák, Novický, Borov, Krajňák, Horvát – Kudin, Ťavoda, Safaraleev, Trandin, Legalin – Jacko, Ragan, Zahradník, Markuš, Frič.

VLCI ŽILINA: Romančík – Grebenchshikov, Novák, Kluka, Halama, Varga – Pohl, Šidlík, Koyš, Jakubík, Macek – Sloboda, Pacalaj, Melcher, Tibenský, Sýkora – Růžička, Bečka, Paukovček, Rehák, Lopušan.

Tretie finálové stretnutie, tentoraz s dejiskom v Humennom, odštartovala bezgólová prvá tretina. Z našich bol najbližšie ku gólu Kluka, ktorý nedokázal puk ležiaci v bránkovisku dostať za bránkovú čiaru a neskôr nastrelil žrď. Na opačnej strane sa dostal do samostatného úniku Vaško po tom, ako opustil trestnú lavicu, ale Romančík zostal neprekonaný. Toto tvrdenie platilo do začiatku 24. minúty, keď sa pred bránou uplatnil dôrazný Lačný. V 27. minúte išiel sám na nášho brankára Vrábel, ale neskóroval. Čo sa však nepodarilo jemu, podarilo sa jeho spoluhráčovi Krajňákovi, ktorý v útočnom pásme ľahko dostal k puku a poslal ho do siete. V tretej dvadsaťminútovke, počas hry štyroch proti štyrom, sa podarilo znížiť Koyšovi. Ďalší gól však už v zápase nepadol a Humenné sa ujíma vedenia v sérii.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Žiaľ, zopár strát puku a dostali sme dva góly. Ale taký je hokej. My sme mali šance, oni takisto a oni svoje využili. Na konci sme ich dobre zatlačili, ale nestačilo to. Vyhrali zaslúžene.

Bruno (Mráz) je podľa mňa najlepším hráčom ligy, takže je citeľné, že hráme bez neho. No máme iných hráčov, ktorí musia v takomto prípade zabrať. Zajtra to preskupíme a pripravíme sa na súboj.“

Útočník Patrik Koyš: „Úvod zápasu bol vyrovnaný, šance boli na jednej aj druhej strane. My sme nedali góly, no takisto ani súper. V druhej tretine to z našej strany nebol dobrý výkon. Do ničoho nás nepúšťali, nevedeli sme sa k nim dostať, hrali sme pomaly. Bola to veľmi zlá tretina. Oni dali gól, potom sme spravili chybu a zvýšili na 2:0. Cez prestávku sme si povedali, že do toho dáme všetko, že dáme jeden gól a na tom sa chytíme. To sa aj podarilo, ale potom sme už chytali zajaca za chvost. Keď 40 minút nehráme tak, ako by sme chceli, je ťažké doháňať to za zvyšných 20. Zajtra musíme zlepšiť výkon od prvej minúty, lebo to bude veľmi dôležitý zápas.“

Ilustračné foto: Andrej Galica