V štvrťfinále nás čakajú Topoľčany, ktoré uspeli v kvalifikácii

Cez víkend sa rozhodlo o našom štvrťfinálovom súperovi, ktorým sa stalo mužstvo HC Topoľčany. Topoľčany po základnej časti obsadili desiatu priečku tabuľky, v sérii so siedmou Skalicou však dokonale zaskočili súpera a po výhre 3:1 na zápasy postúpili do vyraďovacích bojov.

S Topoľčanmi sme si skrížili hokejky v play-off už pred rokom. V semifinálovej sérii sme vtedy triumfovali 4:0 na zápasy, nejeden duel však bol vyrovnaný. Vlkov spája s Topoľčanmi aj spoločná minulosť niektorých hráčov – v drese nášho súpera si zahrali útočníci Róbert Varga, Michal Kluka, Patrik Bečka, Patrik Koyš či obranca Michal Novák, na opačnej strane sú zas žilinským fanúšikom známe mená ako Vladimír Vybiral či Martin Hřebíček.

„Odohral som tam dva roky. Boli to pekné roky, ľudia ma tam majú radi a ja sa tam veľmi teším. Som rád, že sme dostali Topoľčany, nech im dám trošku pocítiť mojej medicínky. Veľmi sme neriešili, koho by sme chceli. Pre mňa sú Topoľčany možno trošku iné, ale kolektívne sme to neriešili. Vraveli sme si totiž to zaužívané, že musíš poraziť každého, keď chceš ísť do finále. Nemali sme ani súpera, ktorého by sme nechceli. Boli sme tak nastavení, že sa sústredíme na seba a uvidíme, kto nám padne,“ vyjadril sa na margo nášho najbližšieho súpera Michal Novák.

V základnej časti sme sa s Topoľčanmi stretli štyrikrát. Trikrát sme dokázali tohto súpera zdolať, raz sme odišli ako porazení.

Vzájomné zápasy počas základnej časti

  • Vlci Žilina 1:0 HC Topoľčany
  • HC Topoľčany 3:1 Vlci Žilina
  • Vlci Žilina 6:1 HC Topoľčany
  • HC Topoľčany 1:4 Vlci Žilina

Štvrťfinálovú sériu odštartujeme vo štvrtok (16.3.) o 17:30 hod. na domácom ľade. Druhé stretnutie je sa uskutoční o deň neskôr takisto v Niké Aréne, avšak, úvodné buly je naplánované už o 16:15 hod. Po víkende sa séria presunie do Topoľčian.

Program štvrťfinále

  • Štvrtok (16.3.) - 1. zápas: Vlci Žilina vs. HC Topoľčany, 17:30 hod, Niké Aréna (VSTUPENKY V PREDAJI)
  • Piatok (17.3.) - 2. zápas: Vlci Žilina vs. HC Topoľčany, 16:15 hod, Niké Aréna (VSTUPENKY V PREDAJI)*
  • Pondelok (20.3.) - 3. zápas: HC Topoľčany vs. Vlci Žilina, 18:00 hod, ZŠ Topoľčany
  • Utorok (21.3.) - 4. zápas: HC Topoľčany vs. Vlci Žilina, 18:00 hod, ZŠ Topoľčany
  • Štvrtok (23.3.) - prípadný 5. zápas: Vlci Žilina vs. HC Topoľčany, 17:30 hod, Niké Aréna
  • Sobota (25.3.) - prípadný 6. zápas: HC Topoľčany vs. Vlci Žilina, 18:00 hod, ZŠ Topoľčany
  • Pondelok (27.3.) - prípadný 7. zápas: Vlci Žilina vs. HC Topoľčany, 17:30 hod, Niké Aréna

*Vzhľadom na piatkovú (17.3.) kolíziu zápasov klubov Vlci Žilina aj MŠK Žilina bude parkovanie vyhradené nasledovane: Parkovisko P3 - za východnou tribúnou štadióna MŠK Žilina (vstup cez Uhoľnú ulicu) bude prístupné aj fanúšikom, ktorí pôjdu skôr na hokejový zápas. Parkovisko P1 - za západnou tribúnou štadióna MŠK Žilina (vstup cez Športovú ulicu, popri Holiday Inn) bude vyhradené pre fanúšikov, ktorí navštívia futbalový zápas.