V Slovenskom pohári nás čaká finálová odveta aj súboj s extraligovým majstrom

Nadviazanie na tradíciu aj príťažlivé merania síl extraligových mužstiev s tímami z nižších súťaží. Po 24 rokoch sa znovuzrodenia dočká turnajová súťaž Slovenský pohár.

Do turnaja pod záštitou Slovenského zväzu ľadového hokeja sa mohol zapojiť ktorýkoľvek seniorský klub pôsobiaci v súťažiach organizovaných SZĽH. Na štart, ktorý je naplánovaný na druhú polovicu augusta, sa napokon postaví 20 klubov zo všetkých troch slovenských súťaží. Vlci sú ako finalisti prvej ligy spoločne s piatimi extraligovými účastníkmi priamo nasadení do dvoch štvorčlenných skupín. Ostatné mužstvá sa pobijú v kvalifikácii o zostávajúce dve voľné miesta.

Náš klub sa ocitol v skupine A spoločne s aktuálnym extraligovým majstrom zo Zvolena a naším finálovým súperom, Spišskou Novou Vsou. Kvarteto doplní niekto z kvalifikačnej skupiny v zložení HK Spartak Dubnica nad Váhom, HK Indian Žiar nad Hronom, HK Trnava, HK Dolný Kubín, HK ´95 Považská Bystrica, HK Iskra Partizánske a HK Skalica.

Z oboch skupín postupujú do semifinále mužstvá na popredných dvoch priečkach. Semifinále sa uskutoční v novembri a v decembri počas reprezentačných prestávok v podobe dvoch zápasov (doma-vonku). Celkového víťaza Slovenského pohára určí jeden finálový zápas na neutrálnom ľade začiatkom roka 2022.

Prvý zápas Slovenského pohára odohráme v utorok 7. septembra 2021 na domácom ľade proti HK Spišská Nová Ves. Už o dva dni neskôr, vo štvrtok 9. septembra, bude mať rovnaké dejisko náš duel s HKM Zvolen. Skupinovú fázu uzavrieme v utorok 14. septembra na ľade úspešného kvalifikanta.

Informácie o Slovenskom pohári, ako aj o pôsobení Vlkov v tejto súťaži, budeme priebežne aktualizovať.

Skupina A: HKM Zvolen, HK Spišská Nová Ves, Vlci Žilina, kvalifikant „vetva A“

Skupina B: HK Dukla Inegma Michalovce, HC 21 Prešov, HC Košice, kvalifikant „vetva B“

Termíny zápasov skupiny A

7.9.2021 (utorok)

VLCI Žilina – HK Spišská Nová Ves

9.9.2021 (štvrtok)

VLCI Žilina – HKM Zvolen
kval. „A“ – HK Spišská Nová Ves

14.9.2021 (utorok)

HK Spišská Nová Ves – HKM Zvolen
kval. „A“ – VLCI Žilina

16.9.2021 (štvrtok)

kval. „A“ – HKM Zvolen

Ešte pred zaujímavými stretnutiami v Slovenskom pohári nás čaká nemenej zaujímavý zápas s extraligistom z Trenčína. Lístky na štvrtkový duel (26.8.) nájdete už teraz v predajnej sieti Ticketportal.