V Skalici padlo 11 gólov, Vlci si pripísali druhú pohárovú výhru

HK Skalica - Vlci Žilina 4:7 (1:3, 2:4, 1:0)

Góly a asistencie: 11. Rajčák (Kuba), 32. Kotvan (Janáč), 33. Šišolák (Včelka), 47. Kadlečík (Obdržálek) - 3. Růžička (Macek, Mráz), 9. Halama (Lopušan, Uram), 18. Macek (Hovorka, Mráz), 29. Pacalaj (Hovorka, Lopušan), 35. Koyš (Pacalaj, Mráz), 37. Macek (Mráz), 40. Nahálka. Vylúčenia: 3-5. Rozhodovali: Crman, Fridrich, Olle, Šebeň.

HK SKALICA: Bernát, Irsák - Fatul, Mikula, Jurík, Nemec, Obdržálek - Janík, Kadlečík, Hujsa, Šátek - Vidovič, Hílek, Janáč, Včelka, Kotvan - Polák, Kuba, Rajčák, Šišolák.

VLCI ŽILINA: Romančík - Šidlík, Nahálka, Tibenský, Hovorka, Rehák - Růžička, Pišoja, Koyš, Mráz, Macek - Hudec, Pacalaj, Uram, Halama, Lopušan - Hajas, Benko, Dudáš.

JOJ Šport Slovenský pohár pokračoval vo štvrtok ďalšími zápasmi základných skupín. Zverenci trénera Jarroda Skaldeho vycestovali na Záhorie, kde ich čakal celok HK Skalica. Už od úvodných minút šli postupne za svojím, víťazným cieľom, keď po góloch Růžičku, Halama a Maceka vyhrávali po prvej dvadsaťminútovke 1:3. V druhej tretine vďaka presným zásahom Pacalaja, Koyša, opäť Maceka a napokon Nahálku zvýšili svoj náskok na rozdiel štyroch gólov. V záverečnej časti hry domáci už len korigovali výsledok na 4.7. Skaličania následne podľahli Vlkom aj v doplnkových samsotatných nájazdoch, keď si všetci piait aktéri vylámali zuby na brankárovi Romančíkovi. Naopak, v zelenom drese sa presadil Lopušan.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Do zápasu sme šli s cieľom vyhrať. Naša hra bola veľmi dobrá. V prvej tretine sme hrali presne tak, ako sme si povedali. Avšak, podobne ako v iných zápasoch, v druhej tretine nám chýbal dôraz. Ale zlepšili sme to a dali sme niekoľko dôležitých gólov. Teším sa kvôli chlapcom, keďže to bol úspešný týždeň. Do ďalšieho zápasu niektoré veci ešte zlepšíme."

Obranca David Růžička: "Dnes sme mali dobrý začiatok zápasu, podobne ako v Trnave. Do kabín sa šlo za stavu 3:1 pre nás, čo bolo super, upokojilo nás to. Povedali sme si, že druhú tretinu nemôžeme odohrať tak, ako v predošlom zápase. Bolo to lepšie, ale stále sú tam nejaké chyby, veci, ktoré musíme zlepšiť. Tretiu tretinu sme odohrali slušne, nedopustili sme žiadnu divočinu. Sme radi, že dnes sme si s najväčšou pravdepodobnosťou zariadili postup zo skupiny a ideme ďalej."