V druhom štvrťfinálovom zápase Vlci jednoznačne zdolali Považskú Bystricu

Vlci Žilina – HK ´95 Považská Bystrica 9:1 (2:0, 3:1, 4:0)

Góly a asistencie: 15. Petráš (Skladaný, Jurčík), 20. Koyš (Jurčík), 28. Jaborník (Mikula, Drtina), 36. Linet (Petráš), 37. Markovič (Koyš), 42. Drtina (Cíger), 44. Jurčík (Koyš, Markovič), 46. Jurčík (Markovič, Koyš), 47. Petráš (Mikula, Jaborník) – 39. Drevenák (Nádašdi, Ďurkech). Vylúčenia: 2-8. Rozhodovali: Müllner, Rojík, Junek, Číž.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Lenďák, Dubeň, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Drtina, Mikula, Skladaný, Petráš – Malina, Pišoja, Safaraleev, Linet, Cíger – Pacalaj, Fatul, Macek, Rehák S., Rehák D.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Hrušík (Lamper) – Ďurkech, Turian, Drevenák, Rufati, Ligas – Nahálka, Nádašdi, Dolinajec, Pšurný, Švantner – Leško, Šefčík, Urbánek, Minárik, Jakubec – Chykantsev, Zlocha A., Kraut, Krieger, Ďurina.

Druhé štvrťfinálové stretnutie začali oba celky obozretne. Na úvodný gól sme čakali do 15. minúty, keď sa presadil Šimon Petráš. Desať sekúnd pred koncom prvej dvadsaťminútovky sa trafil i Patrik Koyš a Vlci odchádzali do kabíny za dvojgólového vedenia. Oproti bezgólovej druhej tretine zo stredajšieho zápasu, tá dnešná bola na góly oveľa úrodnejšia. V 28. minúte delovkou z prvej zvýšil na 3:0 obranca Henrich Jaborník, v presilovke sa vďaka dôrazu pred bránkoviskom tešil z gólu Jakub Linet, no a necelú minútu po ňom sa do gólových štatistík zapísal aj Jaroslav Markovič. Na začiatku 40. minúty sa v presilovke Považanov presadil Milan Drevenák, to však bolo zo strany hostí všetko. V záverečnej dvadsaťminútovke Vlci dvoma gólmi Ondřeja Jurčíka, ako aj presnými zásahmi Mareka Drtinu a Šimona Petráša navýšili skóre na konečných 9:1. V štvrťfinálovej sérii sa ujímajú vedenia 2:0 na zápasy. Tá bude pokračovať svojím tretím duelom v nedeľu na považskobystrickom ľade.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Dnes sme úplne zaslúžene vyhrali. Myslím si, že sme kontrolovali hru a výsledok hovorí za všetko. Chlapcom ďakujem. Akurát si neodpustím na adresu Považskej Bystrice... nepoviem úplne to, čo by som chcel povedať, poviem len toľko, že neviem, čo si chcú dokazovať. A ešte to, že odmietli prísť na tlačovku, takže budem veľmi rozmýšľať, či prídeme na tlačovku my v Považskej Bystrici. Odporúčam im, nech si pozrú záznam a keď sa mýlim, že sme mali jedno vylúčenie neoprávnené, tak sa ospravedlním verejne. Ja to mám proste tak. Ďakujem. Treba ich šmyknúť, nech máme s nimi svätý pokoj, lebo tak, ako mi boli sympatickí a tak ako, sme im počas sezóny pomáhali, tak neviem, čo si chcú dokazovať."

Útočník Šimon Petráš: "Oproti včerajšiemu zápasu sme lepšie korčuľovali, kombinovali, prečísľovali sme súpera a viac sme sa dostávali do šancí. Teraz musíme dobre zregenerovať, lebo dva dni nie je až taká dlhá doba. A budeme sa snažiť vyhrať oba zápasy na ihrisku súpera."