Triumf v piatom zápase bohatom na góly nás posunul do semifinále

Vlci Žilina – HC Topoľčany 7:3 (0:0, 4:2, 3:1)

Góly a asistencie: 23. Melcher (Bečka, Rehák), 24. Macek (Nahálka, Růžička), 30. Macek (Šidlík, Mráz), 40. Halama (Kluka, Grebenchshikov), 42. Halama (Varga, Mráz), 55. Bečka (Pacalaj, Melcher), 56. Mráz (Šidlík, Pohl – 25. Hřebíček (Tomčák, Ručkay), 38. Plokhotnik, 46. Urban (Stránský). Konečný stav série: 4-1.

VLCI ŽILINA: Tomek – Pohl, Šidlík, Kluka, Halama, Varga – Grebenchshikov, Novák, Koyš, Mráz, Macek – Sloboda, Pacalaj, Tibenský, Paukovček, Jakubík – Růžička, Nahálka, Melcher, Bečka, Rehák.

HC TOPOĽČANY: Vojvoda – Laurenčík, Dosek, Vybiral, Tomčák, Matej – Bystričan, Dúžek, Ručkay, Stránsky, Šandor – Hřebíček, Urban, Piačka, Valent, Plokhotnik – Štec, Sedlák, Gergel, Valent.

V úvodnej tretine piateho štvrťfinálového zápasu bol ku gólu najbližšie Jakubík, keď ho Pacalaj z hĺbky vlastného obranného pásma našiel krásnym pasom. Náš útočník však len rozozvučal konštrukciu Vojvodovej brány. Prestávky sa prítomní dočkali o čosi skôr ako bolo plánované, keďže stretnutie muselo byť prerušené necelé štyri minúty pred sirénou kvôli technickému problému s mantinelom. Potom však už začali padať góly. V 23. minúte skóroval Melcher, následne Macek. V čase 24:16 putovali na trestnú lavicu Pacalaj aj Sloboda. Predchádzala tomu situácia, keď v našom obrannom pásme dostal Sloboda od protihráča hokejkou do tváre, no kvôli následnej potýčke bol vylúčený za hrubosť. Presilovku o dvoch hráčov hostia využili zásluhou Hřebíčka. Macek sa v 30. minúte pripomenul topoľčianskemu brankárovi druhým gólom, o osem minút neskôr však znížil Plokhotnik. V závere druhej dvadsaťminútovky nám prinávratil dvojgólové vedenie Halama a po zmene strán, počas presilovky, sa aj on stal dvojgólovým strelcom zápasu. V 46. minúte skóroval Urban, striedačku Vlkov i tribúny však ešte rozjasali Bečka a Mráz. Prvý menovaný si dokonca vyslúžil od divákov potlesk v stoji, keď sa mu podarilo efektne skórovať s hokejkou medzi korčuľami. S výsledkom 7:3 uzatvárame piaty duel proti Topoľčanom aj celú štvrťfinálovú sériu. Semifinále začneme presne o týždeň na domácom ľade, na súpera si však ešte budeme musieť počkať.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Prvá tretina pripomínala tretí zápas. Mali sme veľa príležitostí, držali sme puk na hokejkách, ale nedarilo sa nám presadiť. Po prvom góle sme začali kontrolovať hru o niečo viac. Potom sa súper dostal do hry, bojovali až do konca. No napokon sme dnes ukončili sériu."

Marek Náhlik, asistent trénera HC Topoľčany: „Vedeli sme, že to dnes nebude nič ľahké. Ale snažili sme sa pripraviť psychicky aj fyzicky na to, že to môže byť posledný zápas, no na druhej strane, že séria môže aj pokračovať ďalej, čo by bolo krásne. Žiaľ, osud je taký, aký je. Neurobili sme to, čo sme mali. Po individuálnych chybách nám tam padli góly a potom sa to už ťažko naháňa. Také mužstvo, ako Žilina, si to už postrážilo. Dali sme do toho, čo sa dalo, klobúk dolu pred chlapcami. Srdce, všetko bolo.“

Útočník Patrik Bečka: „Začali sme opatrne. Uvedomovali sme si, že sme v Topoľčanoch prehrali, ale chceli sme sa sústrediť na to naše. V prvej tretine sme sa oťukávali, ale potom sa hra viac otvorila. Našťastie, napokon sme ukoristili víťazstvo. Súper nás však v tejto sérii prekvapil, minimálne v zápasoch vonku. Vedeli sme, že to bude v Topoľčanoch ťažké, ale boli sme nastavení tak, že to zvládneme. Žiaľ, jeden zápas nám ušiel. Ale psychicky nás to nepoložilo. Celkovo, táto séria bola ťažká. Ale uvedomovali sme si našu kvalitu a vedeli sme, že to zvládneme."