Tímové výhry nad osobnými štatistikami. Jakub Cíger má v prioritách jasno

Prívlastok dvojgólového strelca získal v zápase s Humenným Jakub Cíger. Predviedol sa predovšetkým v prostrednej tretine, keď v rozpätí necelých troch minút najskôr v presilovke poslal svoj tím do vedenia 2:1 a následne ho navýšil na rozdiel dvoch gólov. Vlci si aj s jeho výrazným prispením napokon poradili so svojím súperom 6:1.

Úvodná dvadsaťminútovka pritom nenasvedčovala tomu, že v Žiline by sa mohlo zrodiť víťazstvo domácich o päť gólov. „Boli sme prekvapení, ako dobre Humenné v prvej tretine hralo. Prehrávali sme po tom, ako výborne zahrali presilovku. Trošku nás prekvapili. Sme však radi, že sme vyrovnali na 1:1. Druhá a tretia tretina už bola z našej strany lepšia,“ obzrel sa za duelom 23. kola útočník Vlkov.

Po piatku má na svojom konte 18 gólov. V tabuľke kanonierov SHL mu patrí druhá priečka, na prvého Róberta Vargu z Topoľčian stráca jediný presný zásah. „Viem, že som dal nejaké góly, viem, koľko ich mám. Samozrejme, som rád, že mi to tam padá. Chcel by som vyhrať aj v poradí strelcov, veď kto by nechcel. Ale nejako to neriešim. Keď dám góly, tak dám. Keď nie, tak nie. Najmä, nech sa vyhrá, nech je pohodička a nech šlapeme ďalej,“ zdôraznila žilinská 22-ka svoje priority.

Zaujímavý pohľad sa núka i pri pohľade na štatistiku pri hre v početnej nevýhode. Vlci počas oslabení inkasovali deväťkrát, na druhej strane, skórovať v štvorici sa im podarilo dvanásť ráz. „Tréner nás asi naučil rýchlo korčuľovať,“ zasmial sa Jakub Cíger. „Keď súper stratí puk na modrej, tak ich prekorčuľujeme a padne nám to tam. Sme radi, že to tak je.“

Zaujímalo nás aj, ako kabína prijala dvoch nových členov, obrancov Mareka Drtinu a Olivera Fatulu. „Marek je super, trošku tichší chalan, ale skvelý do partie. Oliver je mladší chalan, ale takisto super, dá sa s ním normálne pracovať. Obaja výborne zapadli do šatne,“ odvetil 29-ročný útočník.

Po trojzápasových týždňoch teraz program SHL trošku zvoľní tempo. V nasledujúcich troch týždňoch by mali Žilinčania odohrať vždy po dve stretnutia, v stredy a v piatky: „Teraz nás čaká trošku viac voľna. Tých zápasov bolo veľmi veľa, ale napriek tomu, my makáme ďalej. V sobotu máme voľno, v nedeľu večer však už budeme na tréningu. Žiadne zvoľnenie neprichádza do úvahy. Ešte stále nás čaká veľa zápasov.“