Štvrtý finálový duel rozhodol jediný gól

HK Spišská Nová Ves – Vlci Žilina 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Góly a asistencie: 25. Tyczynski (Rapáč, Hvila). Vylúčenia: 5-4. Strely: 28-39. Rozhodovali: Štefik, Krajčík, Beniač, Riš. 

HK SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Melicherčík (Surák) – Chovan, Dow, Lahtinen, Černý, Giľák – Hančák, Fabian, Rapáč, Tyczynski, Hvila – Pichnarčík, Odrzovenský, Moučka, Vartovník, Džugan – Česánek, Olejník, Novák, Češík, Piačka.

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Malina, Mikula, Skladaný, Petráš – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Jakubík, Fatul, Rehák S., Urban, Macek.

Na rozdiel od predošlých finálových stretnutí, tentoraz čakali aktéri s otvorením skóre až do druhej tretiny. Postaral sa oň útočník domácich Damian Tyczynski, ktorého gól napokon získal prívlastok víťazný. Vlci sa do konca zápasu snažili o vyrovnanie, za bránkovú čiaru však nedokázali dostať puk ani pri závaroch pred bránkoviskom, ani počas presilových hier. Spišská Nová Ves zvyšuje svoje vedenie vo finálovej sérii na 3:1.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: „Dnes Spišská Nová Ves ukázala väčšie srdce, väčší charakter i túžbu po víťazstve. Prvá tretina bola z našej strany ešte ako-tak, ale to, čo sme predviedli v druhej... tak sa nemôže hrať finále play-off. V tretej tretine sme už šlapali, ale zápas je 60 minút. V play-off, vo finále prvej ligy musíte hrať 60 minút. Dnes to bolo zaslúžené víťazstvo Spišskej Novej Vsi, my máme na krku (súperov) mečbal.“

Brankár Maroš Mikoláš: „Ťažko sa k tomuto hľadajú slová. Bez gólu sa vyhrať nedá, súper dal o jeden viac. Nedá sa povedať, že by sme hrali zle. Ale niečo tomu chýbalo. A to napokon vyústilo do ich gólu. Nie je však priestor na nejaké skladanie hlavy. Aj keď sa stali takéto veci, ideme ďalej. Hocikedy sa to dá otočiť."