Šetrite hlasivky na zápas, vyzýva Bruno Mráz pred play-off

Časť sezóny, na ktorú čakal nejeden žilinský fanúšik. Úvodný štvrťfinálový duel čaká Vlkov už v piatok 15. marca v domácej Niké aréne, hneď na ďalší deň 16. marca, je na programe druhý domáci zápas. Súperom bude húževnatý tím zo Žiaru nad Hronom. O úspešnej základnej časti a dojmoch z blížiaceho sa play-off sme sa porozprávali s útočníkom Brunom Mrázom.

Dokopy 46 zápasov základnej časti prinieslo na konto zverencom Ernesta Bokroša 126 bodov, ktorými si zabezpečili prvú priečku v tabuľke. Pozitívne sa javí i bilancia víťazných zápasov, v ktorých Vlci zaznamenali 43 výhier, trikrát padli na pôde súperov, a tak domáci ľad zostáva víťazný. Útočník Bruno Mráz vypichol zopár dôležitých postrehov z prvej časti súťaže: „Na začiatku sme sa nejakým spôsobom hľadali, myslím tým naše zloženie. Nebolo to úplne jednoduché, aj keď to tak mohlo vyzerať, keďže sme prehrali len tri zápasy. Vo veľa stretnutiach nás podržali brankári, ku koncu základnej časti to už bolo lepšie a lepšie,“ približuje.

Pred vyraďovacou časťou sa ladia i tie najmenšie detaily. To však ide ľahšie, ak sa v kabíne stretne dobrá partia, tú si 30-ročný forvard pochvaľuje: „V šatni je atmosféra veľmi dobrá, čakanie je celkom dlhé, máme 12 dní bez zápasu, kedy trénujeme. Už sa všetci tešíme kedy to začne, je super, že začíname doma.“

Štvrťfinálový súper nám nebol známy bezprostredne po základnej časti, museli sme čakať na to, ako sa vyvinie predkolo. Napokon sa v prvom kole stretneme s „indiánmi“ zo Žiaru nad Hronom. „Je to nepríjemný súper, ktorý má dobrého brankára. Sú tam odhodlaní chlapci, ktorí blokujú strely,“ hodnotí.

Play-off skúsenosť proti Žiaru máme z minulej sezóny, kedy sa nám cesty skrížili v semifinále. To sa hralo až na šesť zápasov. „Myslím, že oproti minulej sezóne sa im veľa hráčov nezmenilo a zostali pokope. Minulý rok nás potrápili a my nečakáme, že to bude jednoduché,“ vyslovuje svoje myšlienky Bruno Mráz, ktorý si v 40 stretnutiach pripísal na konto 35 kanadských bodov.

Každý domáci zápas sprevádza elektrizujúca atmosféra. Podpora z tribún je obrovská a vnímajú ju aj samotní hráči, ktorí si už stretnutia bez nej nevedia predstaviť. „Na fanúšikov sa veľmi teším, minulú sezónu bola atmosféra vo vyraďovacej časti skvelá a veľmi nám ňou pomohli. Verím, že pokračujeme tam, kde sme skončili,“  vyzýva svorku.

Na záver posiela Bruno fanúšikom jasný odkaz: „Šetrite si hlasivky na zápas! Vidíme sa.“

Vstupenky: https://shorturl.at/kELTZ