Semifinále vybavené, budeme hrať o titul

MHK Dubnica nad Váhom – Vlci Žilina 1:4 (1:2, 0:2, 0:0)

Góly a asistencie: 20. Beták (Kristín, Ďuriš) - 8. Drtina (Cíger, Koyš), 13. Markovič (Cíger, Jurčík), 27. Linet (Cíger, Malina), 34. Skladaný (Dubeň, Mikula). Vylúčenia: 6-7. Strely: 21-34. Rozhodovali: Fridrich, Smrek, Jedlička, Knižka. Stav série: 0-4.

MHK DUBNICA NAD VÁHOM: Kutej (Gabriš) – Jarábek, Trška, Beták, Ďuriš, Kristín – Urban J., Chatrnúch, Hegyi, Ondruš, Síkela – Janík, Dúžek, Maniaček, Ferenyi, Haščák – Popela, Putala, Kanaet, Dmitriev, Kopáč.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Dubeň, Lenďák, Jurčík, Markovič, Koyš – Jaborník, Malina, Mikula, Skladaný, Petráš – Pacalaj, Drtina, Safaraleev, Linet, Cíger – Jakubík, Fatul, Rehák S., Urban T., Macek.

Štvrtý semifinálový duel zaznamenal nepríjemný začiatok, keď faulovaný František Skladaný nepríjemne narazil na mantinel. Dlhšie sa dvíhal z ľadu, napokon však s prehľadom dohral pondelkové strenutie. Na rozdiel od posledných dvoch zápasov, skóre duelu tentoraz otvorili Vlci. Po tretíkrát v semifinále sa trafil Marek Drtina, ktorého strela sa zastavila až v dubnickej bráne. Druhý žilinský gól pridal v presilovke Jaroslav Markovič, hostia však v početnej nevýhode i inkasovali. Tesne pred klaksónom skóroval Šimon Beták. Druhá tretina bola zo žilinskej strany opäť dvojgólová. V 27. minúte upratal vyrazený puk do siete Jakub Linet a v 34. minúte sa presadil František Skladaný dokonca v oslabení. V tretej tretine zaujala pästná výmena medzi Martinom Lenďákom a Michalom Chatrnúchom, z pohľadu gólov to však bolo všetko. V tretej tretine si Vlci ustrážili trojgólové vedenie a zápas, ako i semifinálovú sériu, dotiahli do víťazného konca. Prvý finálový duel je na programe vo štvrtok, 8. apríla 2021.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Myslím si, že okrem toho začiatku, bol zápas v našej réžii. Druhá i tretia tretina, v ktorej sme si to už uhrali, aby sme ten výsledok zvládli a urobili ten rozhodujúci krok. Mužstvo si zaslúži uznanie a poďakovanie. Dostali sme sa tam, kde sme chceli a uvidíme, ako to dopadne. Ideme do toho sebavedome, ale s s pokorou, aj s maximálnym odhodlaním. 

Dubnica hrala v prvom rade na srdiečko a na charakter. Hrali aj na iné veci, ale tie ja nebudem komentovať. Séria skončila 4:0, čo je jasný výsledok, ale treba uznať, že Dubnica nás vytrápila. Odohrali veľmi slušné zápasy. My sme to však zvládli na 4:0 a úplne zaslúžene ideme do finále."