Sedem gólov v súboji s Levicami, najtesnejšia výhra napokon zostáva doma

Vlci Žilina – HK Levice 4:3 (2:2, 1:1, 1:0)

Góly a asistencie: 8. Šidlík (Hajnik), 16. Macek (Koyš, Mráz), 36. Halama (Tibenský, Lopušan), 45. Tibenský (Růžička, Rehák) – 9. Suľovský (Novák, Múčka), 10. Shakhvorostov, 30. Vorobyev (Leshchenko, Rais).

VLCI ŽILINA: Tomek – Šidlík, Nahálka, Koyš, Mráz, Rehák – Růžička, Pišoja, Tibenský, Halama, Lopušan – Hudec, Pacalaj, Hajnik, Jakubík, Macek – Štefánik, Krendželák, Bečka, Dudáš, Benko.

HK LEVICE: Beržinec (Adámik) – Novák, Štefanka, Vorobyev, Shakhvorostov, Leshchenko – Rais, Shishkov, Múčka, Mihalík, Gubo – Socha, Korenko, Volko, Suľovský, Zahradník – Hofer, Pohl, Tužinský, Smidžár.

Skóre zápasu 6. kola otvoril na začiatku ôsmej minúty Šidlík, ktorý bol pri zdravotnej absencii Hovorku kapitánom Vlkov. Naše vedenie však netrvalo dlho, Leviciam sa podarilo obratom vyrovnať zásluhou pohotového Suľovského. V 11. minúte využil chybu v našej rozohrávke Shakhvorostov a hostia viedli 1:2. Potom si na trestnú lavicu išiel sadnúť Halama, no oslabenie sme prežili bez ujmy. Navyše, pri následnom treste Levíc za príliš veľa hráčov na ľade tečoval Koyšovu strelu Macek a bolo vyrovnané. Vzruch na tribúnach prinieslo aj nepremenené trestné strieľanie Tibenského a zákrok Tomeka pri veľkej šanci Shakhvorostova. Ďalší presný zásah prišiel až v polovici duelu. Hoci sme sa dostali do viacerých sľubných šancí, gól padol, paradoxne, do našej brány, keď dobrú ofenzívnu prácu svojho spoluhráča zúročil Vorobyev. Tretí gól Vlkov pridal Halama, keď stál na konci úspešného protiútoku. Na ďalšiu gólovú radosť si prítomní v Niké Aréne museli počkať až do 45. minúty. Vlci sa opäť ocitli v početnej výhode, počas ktorej dorazil po vyrazenej strele puk do levickej brány Tibenský. Až do záveru sa Levičania snažili o vyrovnanie, zverencom trénera Jarroda Skaldeho sa však tesný náskok podarilo udržať a získavajú tri body.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Na začiatku sme boli trochu ľahkovážni a neopatrní s pukom. Trochu nám to škrípalo, nevedeli sme sa dostať do tempa, v prvej a v druhej tretine sme nehrali dobre. V tretej to už bolo lepšie, vytvorili sme si niekoľko dlhých striedaní v útočnom pásme. Dali sme gól a to nám pomohlo. Celkovo, tretia tretina bola z našej strany najlepšia. Hrali sme oveľa aktívnejšie, dostávali sme sa do šancí, strieľali sme. Naše oslabenia boli výborné, samozrejme, aj presilovky, keďže v nej padol víťazný gól.

Obranca Petr Šidlík: "Urputný hokej, od začiatku až do konca vyrovnaný. Ale také sú začiatky sezóny v každej lige, všetci sú natrénovaní, tímy sú naladené. Spočiatku nám chýbali strely, tak som si povedal, že to zakončím strelou. Ani som nečakal, že to bude gól, sústredil som sa na hráča pred sebou. Ale napokon to padlo, vďakabohu za to."