Pohyby v kádri Vlkov. Pacalaja strieda Dyakov, dvojica hráčov na hosťovaní

Kolotoč jednaní v rámci prestupového obdobia sa roztičil naplno a pohyby v zostave neobišli ani kabínu Vlkov. Príchod do tímu hlási  Kirill Dyakov, lúčime sa s Marekom Pacalajom a do Považskej Bystrice nateraz odišli na hosťovanie Jakub Pišoja a Michal Juščák.

 

Počas uplynulých dní došlo k dohode s extraligovým klubom HC 19 Humenné na výmene hráčov Mareka Pacalaja a Kirilla Dyakova do konca aktuálnej sezóny. Pod Dubeň mieri 30-ročný bek s početnými skúsenosťami z KHL či TIPOS extraligy. Na Slovensku mohli fanúšikovia Kirilla prvýkrát registrovať v sezóne 2021/22, kedy v drese Zvolena nastúpil v 22 zápasoch a pripísal si na svoje konto 9 kanadských bodov. Nasledujúcu sezónu strávil v Liptovskom Mikuláši, z ktorého putoval v aktuálnom ročníku do Humeného, kde dosiahol v 36 odohraných dueloch 11 bodov.

Opačným smerom na východ republiky putuje obranca Marek Pacalaj. Martinský rodák strávil v drese Vlkov necelé tri sezóny, túto aktuálnu dokončí 29-ročný bek v Humennom.

Vyjadrenie Františka Skladaného: ,,O Kirilla sme prejavili záujem už pred aktuálnou sezónou, kedy sme sa aj osobne stretli. Pri jeho kvalitách všetstranného obrancu sme nedokázali v tom čase konkurovať extraligovej ponuke. V aktuálnom období má HC Humenné vyšší počet cudzincov ako môže nastúpiť v zápase podľa pravidiel SZĽH. Po viacerých jednaniach pristúpili obe strany k vzájomnej dohode výmeny oboch hráčov. Marek aj vzhľadom na svoje hokejové ciele akceptoval tento prechod to vyššej súťaže. Dyakov je veľmi skúsený hráč, ktorý si je vedomý prístupu, ktorý zápasy vyhráva. Má nadštandardné rozhodovanie s pukom pod tlakom, najmä vo vypätých momentoch. Ďalšia z predností hráča je hra v oslabení, kde sa nebojí obetovať svoje telo pre tímový úspech.  V tomto období môže zohrať určité riziko pri angažovaní zahraničných hráčov kultúrny šok a prechod do nového prostredia. Kirill je na Slovensku už 2 a pol roka a teda aj tento faktor prispeje k tomu, aby hneď zapadol a ukázal svoj potenciál od prvého zápasu.”

 

Pre získanie čo najväčšej zápasovej praxe pred blížiacim sa playoff smerujú na hosťovanie do Považskej Bystrice Michal Juščák a Jakub Pišoja. Pripoja sa tak k obrancovi Jánovi Nahálkovi, ktorý v drese Panterov pôsobí od konca novembra. Hosťovanie hráčov bude ukončené posledný deň prestupového obdobia k 15.2.2024.