Podpora z tribún ženie Vlkov dopredu. Opäť ju zažijú v sobotu, najskôr je však na pláne dvojzápas v Humennom

Tisícky divákov a vyrovnaný stav finálovej série. Zatiaľ čo v sobotu Vlci nestačili na svojho súpera z Humenného, v nedeľu presvedčivým víťazstvom potešili početnú kulisu v Niké Aréne.

Na sedemgólovej výhre sa hetrikom podieľal útočník Marco Halama, po jednom góle vsietili Ján Sýkora s Jakubom Jakubíkom a dvoma presnými zásahmi sa do streleckej listiny zapísal kapitán Róbert Varga.

„Po sobote sme si povedali nejaké veci, ktoré treba zmeniť  v našej hre, aby sme boli úspešní. Chceli sme najmä zlepšiť hru v predbránkovom priestore, tak v našej tretine, ako aj u nich. Snažíme sa viac chodiť do brány, v nedeľu sme dali tri – štyri góly spred brány, takže to bol podľa mňa hlavný bod úspechu,“ zhodnotil nedeľné stretnutie posledný menovaný.

V druhom finálovom súboji gólovo potiahla mužstvo práve útočná formácia v zložení Varga – Halama – Kluka. V play-off sa tak v ofenzívnej aktivite jednotlivé formácie zatiaľ striedajú. „V určitých momentoch v semifinále chýbali naše góly,“ priznal žilinský kapitán. „Sme radi, že teraz sa nám zadarilo a verím, že to prenesieme aj do ďalších zápasov. Je však dobré, keď mužstvo vedia potiahnuť všetky formácie. Presne to robí tím dobrým tímom. Bečkisova formácia to ťahala vo štvrťfinále, potom dávala veľa gólov Brunova a teraz naša. Toto je pre nás super.“

Zároveň adresoval pochvalu aj do zadných radov: „Romaňa chytal výborne. Aj v sobotu, aj v nedeľu. Že sme mu my najskôr veľmi nepomohli, to je iná vec. Ale chytá výborne, drží nás a tešíme sa z jeho vychytanej nuly.“

Na prvý finálový duel si na žilinský zimák našlo cestu vyše 4600 divákov, na druhý vyše 3300. Podpora tribún, ktoré sa podchvíľou zabávali mexickými vlnami, sa podľa slov kapitána Vlkov preliala aj na ľad: „Samozrejme, bolo to cítiť. Sme radi, že ľudia chodia v takom počte. Veľmi nám to pomáha a ženie nás to dopredu. Je nám ľúto, že vždy, keď prišlo cez 4-tisíc ľudí, sa nám nepodarilo zvládnuť zápas. Ale verím, že keď bude opäť taká návšteva, tak sa nám to už podarí.“

Pred domácim publikom si Vlci zahrajú opäť v sobotu, keď je v Niké Aréne na programe piaty finálový duel. Ešte predtým, v stredu a vo štvrtok, ich však čaká dvojzápas v Humennom.

„Najdôležitejšie bude, aby sme sa držali našej hry, vďaka ktorej sme úspešní a neustupovali od nej. Budeme sa snažiť hrať zodpovedne, z defenzívy, tlačiť sa do brány, veľa strieľať a znepríjemňovať hru ich brankárovi. Nech nám to tam padá,“ načrtol plán na najbližšie dni Robo Varga.

VSTUPENKY NA PIATY FINÁLOVÝ ZÁPAS SÚ V PREDAJI NA TICKETPORTAL.SK.