Pod vysokú výhru v Brezne sa podpísalo sedem rôznych strelcov

HK Brezno - Vlci Žilina 1:7 (0:2, 1:4, 0:1)

Góly a asistencie: 35. Petrinec (Giertl, Surový) - 7. Pišoja (Sloboda, Macek), 8. Šmida (Hřebíček, Petran), 21. Petráš (Jakubík), 27. Cíger (Rehák, Koyš), 29. Drtina (Safaraleev, Koyš), 39. Jakubík (Petráš, Cíger), 43. Safaraleev (Mikula). Vylúčenia: 7-4. Rozhodovali: Čahoj, Riš, Varga. 201 divákov.

HK BREZNO: Pončák, Gajan - Petrinec, Homola, Surový, Giertl, Kraut - Španko, Soveľ, Melcher, Kylnar, Fafrák - Hudák, Bodnár, Veselý, Bálint, Rybár.

VLCI ŽILINA: Mikoláš, Škorvánek - Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš - Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš - Petran, Hřebíček, Mikula, Skladaný, Macek - Kocúr, Myšiak, Greguss, Rehák, Lopušan.

Vlci sa v doterajšom priebehu sezóny stretli už s každým súperom, a tak prišli na rad prvé odvety. Na zápas 12. kola sme cestovali do Brezna, kde nás privítal nováčik súťaže. Úlohu favorita sme začali plniť v siedmej minúte, keď svoj prvý gól v aktuálnej sezóne strelil obranca Jakub Pišoja. O minútu navýšil naše vedenie Sebastián Šmida, ktorý zároveň uzavrel gólový účet prvej tretiny. Prostredná časť hry priniesla presné zásahy Šimona Petráša, Jakuba Cígera, Mareka Drtinu, Jakuba Jakubíka, ako aj zníženie z hokejky Félixa Petrinca. V tretej tretine Igor Safaraleev už len zvýšil na konečných 1:7 a z ľadu súpera si odnášame do tabuľky tri body.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Vyšiel nám vstup do zápasu, boli sme aktívni a strelili sme gól. Celý zápas sa niesol v našej réžii, bola tam aktivita, efektivita, mali sme dobrý pohyb. Som rád, že góly z našej strany pribúdali. Chalani tak získajú sebavedomie, ktoré každým streleným gólom stúpa. Keď sa naučíme hrať 60 minút rovnakým štýlom, čomu sme sa dnes približovali, tak verím, že sa budeme ešte zlepšovať. Ďakujem chlapcom za výborný, oduševnený výkon. Myslím, že sme si zaslúžili takýto výsledok.“

Obranca Jakub Pišoja: „Hneď prvá tretina nám vyšla, dali sme dva rýchle góly. Súper sa nevzdával, hral dobre. My sme však jazdili, napadali nám tam góly a potom sa nám už hralo ľahko. Pri mojom góle som najskôr vystrelil spoza hráča, ale brankárovi to vypadlo. Dokorčuľoval som pred bránu a dorazil to. Nečakal som to, ale potešilo ma to. Celkovo, tento zápas sme nebrali ako povinné víťazstvo. Jasné, šli sme sem pre body, chceli sme vyhrať. Ale zápasy v našej lige sú v tejto sezóne vyrovnané, o čom svedčí aj tabuľka. Každý môže vyhrať s každým. K súperovi prišli aj nejakí hráči z Banskej Bystrice a my sme si v kabíne povedali, že to nebude ľahký zápas. Vedeli sme, že musíme hrať poriadne od začiatku, pracovať na detailoch, korčuľovať. Myslím, že tým sme ich aj predčili.“