Piaty zápas aj barážová séria boli napokon nad naše sily

Vlci Žilina – MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Góly a asistencie: 4. Kriška (Shiksatdarov), 27. Kriška (Ventelä), 39. Kriška (Shiksatdarov), 59. Hovorka (Kriška, Handlovský). Vylúčenia: 3-6. Rozhodovali: Baluška, Hronský, Orolin, Synek, Beniač. 2236 divákov. Konečný stav série: 1-4.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Jansons, Šidlík, Cíger, Skladaný, Mikula – Petran, Sloboda, Safaraleev, Halama – Drtina, Nahálka, Macek, Markovič, Koyš – Pišoja, Lopušan, Rehák, Linet, Vybiral.

MHK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Klimčák (1. Lietava) – Cebák, Ventelä, Kriška, Hovorka, Shiksatdarov – Kurali, Salija, Handlovský, Elo, Uhrík – Pavúk, Mezovský, Paločko, Walega, Haluška – Kalousek, Jurík, Michalík, Babka, Ďuriš.

Na otvárací gól piateho barážového stretnutia nemuseli diváci v žilinskej Niké Aréne čakať dlho. Žiaľ, padol práve do našej brány, keď sa v štvrtej minúte presadil kapitán hostí Martin Kriška. Ten sa napokon stal hrdinom svojho mužstva, keď v ďalšom priebehu duelu pridal ešte dva góly a zaknihoval hetrik. Vlkom, ktorí nastúpili bez útočníkov Šimona Petráša a Sebastiána Šmidu sa nedarilo presadiť. Nevyšlo to zblízka Matejovi Macekovi, ani Patrikovi Koyšovi pri prečíslení 2 na 1, ďalšiu strelu zas zastavila žrď Lietavovej brány. K odvolaniu brankára pristúpil tréner Stanislav Škorvánek už päť minút pred koncom riadnej hracej doby, odvážny ťah mu však nevyšiel. Gól do prázdnej brány zaznamenal Marek Hovorka a pečatil skóre na konečných 0:4.

Ohlasy po zápase

Obranca Marek Drtina: "Prevláda vo mne sklamanie, teraz akoby ani nebolo čo hodnotiť. Hold, táto séria nám nevyšla. Bojovali sme, dali sme do toho všetko, ale nevyšlo to. Po prvom zápase sme v kabíne niečo chytili, mali sme horúčky, doľahlo to na tie unavené telá. Už po sérii s Martinom sme na tom boli zle, únava hrala rozhodujúcu rolu. Sily strašne rýchlo ubúdali a proti takémuto silnému súperovi to bolo ťažké. Proti Martinu to bola ťažká séria. Dokázali nás posadiť na zadok, my sme sa však dokázali zdvihnúť a otočiť tú sériu. Stálo nás to veľa síl a v baráži to bolo poznať. Prvý zápas nám vyšiel, hoci súper mal veľa šancí. Našťastie mu to tam nepadalo. Predsa len, nehrali 40 dní, neboli tak rozohratí. Nám ten zápas vyšiel. V druhom zápase sme hrali dobre, no chýbala nám koncovka. V Mikuláši sme už boli rozobraní. Zostalo nám málo síl na to, aby sme mohli byť úspešní."