Parťáci z auta pokračujú spolu v tíme Vlkov

Nedávno sme vám predstavili novú brankársku akvizíciu. Teraz sa poďme pozrieť na to, kto bude pôsobiť v priestore pred bránkoviskom. Na tieto dve tváre si fanúšikovia nebudú musieť zvykať – sú totiž dostatočne známe. Dres Vlkov budú aj v nasledujúcej sezóne obliekať obrancovia Jakub Pišoja a Ján Nahálka.

Jakuba Pišoju čaká štvrtá žilinská sezóna medzi mužmi. „Som tu už nejaký ten rok, takže to už beriem tak, ako keby som bol doma,“ hovorí Pišo. Zároveň priblížil, ako prišlo k jeho pokračovaniu pod Dubňom: „Už počas sezóny sme sa rozprávali s manažérom Ferim Skladaným a majiteľom klubu, pánom Chovancom. Vravel, že by si tu chcel nechať zdravé jadro mužstva, možno už aj s vyhliadkou extraligovej budúcnosti. Páči sa mi nastavenie klubu a som presvedčený, že Vlci sú pre mňa správnou voľbou.“

Na rozdiel od Pišoju, Ján Nahálka sa pridal k vlčej svorke pred sezónou 2021/2022. Svoje pôsobenie v klube však vníma podobne ako Jakub: „Po tej sezóne som tu automaticky chcel zostať. Je tu skvelé zázemie, kolektív, dobre sa tu cítim a páči sa mi tu. S hráčmi sa tu pracuje aj na individuálnej úrovni. Kladie sa dôraz na detaily, ktoré sú v hokeji veľmi dôležité. Máme videoanalýzy, konzultácie, radia nám skúsení tréneri, ktorí zažili situácie, v ktorých sa ocitáme my. Všetko ma utvrdilo v tom, že tu chcem zostať.“

Okrem toho, že obaja chalani majú 23 rokov, majú spoločnú minimálne ešte jednu vec – denne cestujú spoločne na tréningy. Jakub pochádza z Púchova, Janči z Považskej Bystrice, cesta teda ponúka priestor na preberanie mnohých tém.

„V kabíne sme boli veľmi dobrá partia, každý sa dokázal porozprávať s každým. Ale keďže s Pišom cestujeme spolu, tak sme sa stále o niečom rozprávali. Viem už o ňom všetko, takisto aj on o mne,“ zakončil s úsmevom Nahálka.