Opäť nájazdy, tentoraz však Vlkom priniesli víťazstvo

Vlci Žilina - Modré krídla Slovan 4:3 sn. (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Góly a asistencie: 14. Skladaný (Petran, Rehák), 38. Sloboda (Safaraleev, Mikula), 60. Sloboda (Safaraleev, Šmida), rozhodujúci sn. Skladaný - 18. Klučiar (Preisinger, Škultéty), 30. Škultéty (Petriska, Klučiar), 37. Jendek (Ožvald, Kundrik). Vylúčenia: 4-5. Strely: 41-31. Rozhodovali: Vido, Šebeň, Hanko. 214 divákov.

VLCI ŽILINA: Mikoláš - Hřebíček, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš Š. - Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš - Petran, Kocúr, Mikula, Markovič, Rehák - Myšiak, Chatrnúch, Macek, Skladaný, Lopušan.

MODRÉ KRÍDLA: Beke - Hauser, Krakovský, Danišovský, Preisinger, Klučiar - Škultéty, Verčík, Kundrik, Jendek, Ožvald - Luža, Fatul, Uram, Petráš R., Lukošik - Parobek, Ejem, Lepskii, Petriska, Bubica.

Po dvoch týždňoch sme sa znovu predstavili na domácom ľade - pod Dubňom sme privítali hostí z Bratislavy. Slovanistický B-tím Modré krídla síce od 14, minúty prehrával, keď v presilovke skóroval František Skladaný, ale vedenie nám nevydržalo dlho. V 18. minúte vyrovnal Dušan Klučiar. Presilovkový zásah si na svoje konto pripísali aj Bratislavčania, v polovici zápasu vďaka početnej výhode skóroval Andrej Škultéty. Keď na začiatku 37. minúty zvyšoval Dominik Jendek už na 1:3, v Žiline sa začal rysovať senzačný výsledok. O minútku však znížil na rozdiel jediného gólu Adrián Sloboda a tento obranca sa postaral v závere riadnej hracej doby aj o vyrovnanie. Duel sa preklopil do predĺženia, v ktorom však diváci gól nevideli. Rozuzlenie priniesli samostatné nájazdy, víťaznú bodku dal zápasu František Skladaný.

Ohlasy po zápase 

Obranca Adrián Sloboda: „Vážime si výhru a sme radi, že sa nám to konečne podarilo zlomiť v nájazdoch. Ale určite tam boli veci, ktoré musíme odstrániť, poučiť sa z chýb. Takto hrať nechceme. Dnes sme málo strieľali. Už od začiatku musíme byť aktívni, nestrácať prvé prihrávky. Musíme hrať viac priamočiarejšie, tlačiť sa viac do streľby, do bránky. Keď išli nájazdy, veril som, že dnes to už zlomíme. Našťastie sa to podarilo.“