Odhodlaný postaviť sa za každého spoluhráča. Michal Chatrnúch novým členom svorky

S Vlkmi sa v minulej sezóne lúčil pästným súbojom s Martinom Lenďákom v štvrtom zápase semifinále play-off SHL. Spartak Dubnicu sme porazili 4:0 na zápasy a teraz sa naše cesty opäť stretli. Reč je o Michalovi Chatrnúchovi, ktorý v novej sezóne posilní obranné rady Vlkov.

 

“Klasicky ma kontaktoval Fero Skladaný a hneď sme sa dohodli. Neváhal som, nemal som nad čím premýšľať. Vlkov vnímam ako silný klub, orofesionálne pripravený, je tu ambícia postúpiť do extraligy,” vyjadril sa na úvod Michal.

 

Michal je rodák z Ilavy. Hokejovú cestu však začal dláždiť v Dubnici nad Váhom. Vyššie mládežnícke kategórie ako dorast a juniorku odohral v drese Dukly Trenčín. Brány seniorskej súťaže mu otvorila opäť Dubnica, za ktorú odohral v prvej lige dve sezóny. Keď prišla minulý rok pozvánka do áčka Dukly Trenčín, neváhal. “Bola to veľmi dobrá skúsenosť okúsiť našu najvyššiu súťaž. Keď tak pozerám MS, nastupoval som aj proti Robovi Lantošimu a celkovo bolo fajn vidieť, ako sú na tom chalani v extralige. Jednoducho som sa mohol porovnať s chalanmi z extralige a uvedomiť si, na čom by som mal popracovať, aby som tam v budúcnosti mohol hrať aj ja,” vyjadril sa Michal. Za Duklu odohral 3 zápasy.

 

Nasledoval návrat do Dubnice, a začalo sa play-off Slovenskej hokejovej ligy. “Zápasy proti Žiline boli vždy iné. Bol to tím so skúsenými hráčmi, na čele tabuľky a my sme sa vždy chceli s nimi porovnávať. Jednoducho dokázať si, že na nich máme. Tak sme sa hecovali,” opísal, ako vnímal počas sezóny tím spod Dubňa. Play-off býva tvrdé a Dubničania nám nedali nič zadarmo. Pamätná je najmä bitka Michala Chatrnúcha s vtedajším asistentom kapitána Vlkov Martinom Lenďákom. “Pamätám si na to, ale bitku nevyhral asi nikto. Futbalovou terminológiou by som povedal, že to bola taká bezgólová remíza, čo nemala víťaza. Bitka s Martinom Lenďákom síce nebola ojedinelý prípad u mňa, ale nevyhľadávam takéto situácie. Na druhej strane, keď sa treba postaviť za tím, podobných situácií sa určite nebojím.” zaspomínal.

 

 

Aký typ hráča vidí v "Chaťovi" náš športový manažér Feri Skladaný? “Michal je nová posila do defenzívy. Ide o dôrazného, fyzického obrancu, ktorý sa vie postaviť za spoluhráča aj za celý tím. Verím, že bude u nás ďalej rozvíjať svoje hokejové prednosti,” vyjadril sa na margo novej posily zadných radov.

 

Letnú prípravu Michal odštartoval v plnom prúde. Ako sám hovorí, presne vie, na čo chce klásť dôraz: “Zamakať chcem hlavne celkovo na agilite, pohyblivosti v priestore. To je v dnešnom hokeji veľmi dôležitá vec. Zapracovať chcem na rýchlosti, rýchlym zmenám pohybu na ľade a podobne.”

 

Myšlienka silnej svorky mu nie je nijako cudzia. Do Žiliny prichádza s víziou byť čo najviac platný pre tím. “Chcem plnohodnotne pomôcť tímu a predvádzať dobré výkony. Je veľmi dôležité si uvedomiť, že nie je dôležitý jednotlivec ale tím ako celok,” uzavrel.

 

Titulná foto: Archív Spartak Dubnica