O vysokú výhru nad Modrými krídlami sa pričinilo sedem strelcov

Vlci Žilina – Modré krídla Slovan 7:1 (2:1, 5:0, 0:0)

Góly a asistencie: 3. Šidlík (Jakubík, Lopušan), 9. Varga (Pacalaj, Sloboda), 23. Krajč (Varga, Bečka), 28. Mráz (Macek, Růžička), 29. Bečka (Nahálka, Kluka), 37. Lopušan (Jakubík, Dudáš), 38. Hovorka (Mráz, Macek) – 2. Dej (Fetkovič). Vylúčení: 4-5. Rozhodovali: Novák, Kocúr, Bezák, Beniač. 315 divákov.

VLCI ŽILINA: Romančík – Šidlík, Nahálka, Kluka, Bečka, Varga – Růžička, Pacalaj, Macek, Mráz, Hovorka – Sloboda, Pišoja, Melcher, Tibenský, Krajč – Hudec, Hajas, Jakubík, Dudáš, Lopušan.

MODRÉ KRÍDLA: Noskovič – Demo, Žabka, Kukumberg, Petráš, Ožvald – Myšiak, Hauser, Fetkovič, Dej, Múčka – Mrva, Březák, Klučiar, Polák, Trubač – Lopuchovský, Bubica, Olos.

Mužstvu Modré krídla Slovan sa podarilo zaskočiť našich hráčov, keď po minúte a piatich sekundách hry otvoril behkendom skóre Dej. Čoskoro však prišla žilinská odpoveď a to hneď dvojnásobná. Najskôr sa ujala Šidlíkova strela od modrej a v ďalšom priebehu tretiny po Pacalajovej dlhej prihrávke úspešne zakončil Varga. V 23. minúte platilo nedáš-dostaneš. Hostia nevyužili prečíslenie a z následného protiútoku sa presadil Krajč. Naštartoval tým dvadsaťminútovku bohatú na góly, postupne sa totiž do streleckej listiny zapísali Mráz, Bečka, Lopušan a Hovorka. V záverečnej časti hry si Vlci postrážili pohodlný náskok a tri body zo stretnutia 20. kola zostali v Žiline.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "Úvod nebol dobrý. Začali sme tým, že sme dostali gól, ale bolo dobré, že chalani na to hneď zareagovali. Pritlačili sme súpera, začali sme hrať veľmi rýchly a fyzický hokej. Mužstvo dodržiavalo systém, padli ďalšie góly, bolo tam viacero pekných momentov. Tešíme sa z výsledku. Po poslednom zápase sme boli veľmi sklamaní, takže sme radi, že sme sa vrátili takýmto spôsobom."

Obranca Petr Šidlík: "Oproti minulému zápasu sme sa museli zlepšiť. V stredu sme chceli nadviazať na Dubnicu, ale to sa nám vôbec nepodarilo. Niečo sme si vybudovali a opäť sme padli z toho dolu. Momentálne hráme ako na horskej dráhe. Ak chceme pomýšľať na najvyššie priečky, tak takto to nejde. Musíme byť stabilní a výkony držať na určitej úrovni. Sme radi, že dnes z toho nebola ďalšia blamáž a vyšlo to. Na súpera dnes platila jednoduchá, priamočiara hra. Prvé striedanie nebolo nič-moc, to začalo odo mňa, bolo to fakt hrozné striedanie. Našťastie, hneď sme vyrovnali. Priamočiarosťou nám tam padlo niekoľko gólov a hneď sme boli pokojnejší. Po treťom či štvrtom góle sa nám rozviazali ruky a už to bolo v pohode."