Náš cieľ ostáva rovnaký, odkazuje Patrik Koyš

Je to oficiálne. Patrik Koyš ostáva členom našej svorky aj v nasledujúcej sezóne. Ako sám hovorí, jediné, čo uplynulej sezóne chýbalo, bola úspešná bodka na konci. Príbeh ale nekončí, ambície zostávajú rovnaké a Patrik už naplno zarezáva na žilinskom ľade.

V uplynulej sezóne si vďaka 63 bodom vyslúžil status najproduktívnejšieho hráča svorky. Po skončení ročníka tak bola v hre aj extraliga, no k zmene dresu nakoniec nedôjde. “Po sezóne som bol s Ferim stále v kontakte. Poviem narovinu ako to bolo. Chcel som ísť do extraligy, ale nakoniec to nevyšlo. Tri alebo štyri dni dozadu som sa s Ferim opäť spojil, či tu je záujem o moje pokračovanie a za 10 minút bolo vybavené,” opisuje Patrik rodenie dohody s Vlkmi.

Akonáhle sa tak vyskytla možnosť pokračovať v známom prostredí, nemusel dlho váhať. Pre kabínu Vlkov rozhodlo viacero vecí. “Ambície, ktoré ostávajú rovnaké ako minulý rok. Ďalej je to zázemie a chalani. Ja som sa tu cítil minulý rok výborne. Jediná chyba, ktorú to malo, bolo nezvládnuté finále. Inak všetko bolo super a neváhal som nad tým,” dodal.

 

Naše mužstvo sa čiastočne obmenilo, no pri príchode do kabíny sa Patrik vrátil medzi známe tváre. Aké bolo privítanie? “Kabína ma privítala super. Nenastala tu zas až taká veľká obmena a poznám aj chalanov, ktorí tu prišli ako noví. Takže super.”

Nasadenie bude vysoké a ciele ostávajú nezmenené

Je to už tretí rok, čo si na sezónu robí letnú prípravu sám. Absolvuje ju v úzkom kruhu aktívnych hokejistov, ktorí vedia, na čom potrebujú pracovať. Toto leto trénoval Patrik s ďalšími štyrmi hráčmi, z ktorých jeden bol už známy člen nášho kádra Jakub Jakubík. Podľa vlastných slov bola aj táto letná príprava ako ostatné - tvrdá a dobrá.

 

No a s akými osobnými cieľmi vstupuje do novej sezóny? “Chcel by som nadviazať na minulú sezónu, kde sme boli dosť produktívni. Myslím si, že to odomňa očakávajú aj tréneri. Ale ten najväčší cieľ je urobiť extraligu. To je spoločný cieľ.”

 

Podpor tvorbu Vlkov na Youtube: https://bit.ly/3CEeIUS alebo kúpou merchu na www.eshop.vlcizilina.sk . 

 

#silnasvorka