Napriek trojgólovému náskoku sme zo súboja s Modrými krídlami vyťažili iba bod

Vlci Žilina – Modré krídla Slovan 4:5 sn. (1:0, 2:1, 1:3 – 0:0)

Góly a asistencie: 11. Novák (Halama, Kluka), 32. Novák (Halama, Mráz), 33. Macek (Rehák, Tibenský), 48. Tibenský (Mráz) – 23. Fetkovič (Trubač, Myšiak), 55. Fetkovič (Petriska), 59. Fetkovič (Petriska), 60. Jasenec (Fetkovič), rozhodujúci sn. Mamonov.

VLCI ŽILINA: Tomek – Šidlík, Nahálka, Kluka, Halama, Varga – Grebenchshikov, Novák, Tibenský, Mráz, Macek – Sloboda, Pacalaj, Melcher, Bečka, Rehák – Pohl, Pišoja, Jakubík, Ferenyi, Lopušan.

MODRÉ KRÍDLA: Gadzhiev, Pohanka – Žabka, Fereta, Ožvald, Mamonov, Fetkovič – Bohunický, Marcinko, Petriska, Bezák, Jasenec – Demo, Myšiak, Trubač, Petráš, Klučiar – Lopuchovský, Jendek, Polák.

V Žiline sa v piatok hral bojovný, vyrovnaný zápas. Prvýkrát si zeleno-čierny dres obliekol obranca Jan Pohl, ďalší zadák Michal Novák sa zas prezentoval dvoma gólmi. Napriek tomu, že sme si po dvoch tretinách vypracovali trojgólový náskok, keď sa okrem Nováka trafili do čierneho v 33. minúte Macek a v 48. minúte Tibenský, na plný bodový zisk to nestačilo. Modré krídla strelili prvý gól v 23. minúte, výraznejší gólový prejav si však nechali na tretiu dvadsaťminútovku, keď sa trafili trikrát, pričom vyrovnanie z hokejky Jasenca prišlo šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Predĺženie gól neprinieslo a v samostatných nájazdoch bol jediným úspešným exekútorom Mamonov, takže hostia si zo Žiliny odvážajú dva body.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „V poslednej dobe sa nám stáva príliš často, že stratíme náskok. Stalo sa nám to v Trnave, dnes zase... Je to o mentálnom sústredení na zápas. Pri takom vedení by sme mali uzavrieť súpera a dohrať zápas, no nám sa to nepodarilo. Je to neprípustné, obzvlášť v tejto časti sezóny, keď sa snažíme naladiť na play-off. Avšak, nachádzame len spôsoby, ako poraziť samých seba. Nie je to len problém defenzívy, ide o kolektívny výkon, o výkon každého hráča, nielen obrancov. Ako som povedal, nachádzame spôsoby, ako si prehrať zápas v tretej tretine. A takto to hrať nechceme.“

Obranca Michal Novák: „V Trnave sme vyhrávali 5:2, dnes 4:1. No za posledné roky som asi ani nevidel také náhodné góly ako v týchto dvoch zápasoch. V Trnave gól od prilby, dnes dva vlastné, to je proste smola. Takéto mužstvo by však smerom do play-off malo zlepšiť hru dozadu, najmä keď vyhrávame o tri góly. Mne sa zdá, akoby sme chceli vyhrať 8:1... v play-off sa nám to však môže vypomstiť, pretože tam treba vyhrávať aj 2:1, 3:1. Do play-off teda musíme zmeniť taktiku smerom dozadu, viac brániť modrú čiaru. Nemyslím si, že to boli individuálne chyby obrancov, veď obrana začína v podstate v útoku. Niekedy nie je hanba ani vyhadzovať puky. Sú tu dobrí hráči, ale niekto musí urobiť aj čiernu robotu, nielen dávať góly.“