Martin Lenďák: Jednoznačne najlepšia partia, v akej som hral

Bol jedným z asistentov kapitána a dirigentom obrany Vlkov. Po rokoch strávených v zahraničí kývol v lete na ponuku Žiliny a v jej kabíne napokon našiel najlepšiu hokejovú partiu v svojej doterajšej kariére. V rozhovore s obrancom Martinom Lenďákom sme sa obzreli za uplynulou sezónou.

Máme zopár dní po finálovom zápase. Aké emócie v tebe prevládajú?

Každý z nás bude určite hovoriť o sklamaní, lebo nijako inak sa to ani nedá nazvať. Je to jedno veľké sklamanie.

Strávili ste so spoluhráčmi po piatkovom dueli ešte nejaký čas spolu?

Určite sme sa po tom zápase ešte videli. Nebolo to také, že by sme rýchlo odišli zo šatne a už sa nevideli. V pondelok sme mali oficiálne ukončenie sezóny. Myslím, že takto pokope sa však už nestretneme.

Pôsobil si v zahraničných ligách, zahral si si v slovenskej extralige. Teraz to bola prvá liga. Ako hodnotíš jej úroveň?

Určite kladne. Úroveň ligy stúpla, spôsobené to bolo zrejme aj tým, že bola možnosť priamo postúpiť do extraligy. Viacero tímov sa na to pripravilo. Tento rok mala prvá liga veľmi slušnú úroveň.

Počas sezóny sa často skloňovalo slovné spojenie „výborná partia“. Ako to vnímaš teraz, po sezóne? Akí chalani sa zišli v mužstve?

Veľa ráz som v rozhovore povedal, že to bola jednoznačne najlepšia partia, v akej som hral. Na tom sa nič nemení ani po tomto neúspechu. Hokej je šport, žiaľ, nám to nevyšlo. V niektorých veciach sme boli o niečo horší, prehrali sme. Všetkých nás to veľmi mrzí. Ale myslím si, že nik z nás nepovie, že by chcel niečo meniť na partii. Čo sa týka charakteru a súdržnosti partie, tam nebol žiaden problém.

Aká bola táto sezóna pre teba osobne?

Zvláštna, od prvého dňa, ako sme sem prišli. A od druhého dňa už som bol v 14-dňovej karanténe. Na druhej strane, bola aj krásna. Mali sme čas naozaj si užiť hokej, veď skoro celú sezónu sme boli na víťaznej vlne. O to horšie je to teraz, keď to dopadlo tak, ako to dopadlo. Takže, zvláštna, ale krásna sezóna. Teda, keď nepočítam záver.

Dajú sa z nej vytiahnuť nejaké plusy?

Z každej sezóny sa dajú vytiahnuť plusy. Ale na konci je jedno veľké mínus, ktoré všetky tie predošlé plusy zabije.

Čo by si odkázal fanúšikom Vlkov?

Chcem pozdraviť všetkých, ktorí nám fandili a neprestávali veriť. Vnímali sme ich podporu na sociálnych sieťach. Chcel by som im vysloviť jedno veľké ďakujem. Neviem, čo bude budúci rok, ale nech fandia Žiline naďalej. Lebo je to tu dobre nastavené a dúfam, že o rok sa to podarí, splniť cieľ. Či už so mnou, alebo bezo mňa. Vlci, držte sa.

 

V závere semifinálovej série sa Martin Lenďák pustil do pästnej výmeny s Michalom Chatrnúchom z MHK Dubnica nad Váhom: