Liptáci vyhrali každú tretinu aj tretí zápas

MHk 32 Liptovský Mikuláš – Vlci Žilina 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Góly a asistencie: 5. Walega (Ventelä), 29. Shiksatdarov (Ventelä), 51. Elo (Paločko, Handlovský), 54. Paločko (Ventelä) – 60. Macek (Halama). Vylúčenia: 8-10. Rozhodovali: Žák, Orolin, Ordzovenský, Bogdaň, Martinko. 1000 divákov. Stav série: 2-1.

MHK 32 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ: Lietava – Cebák, Ventelä, Kriška, Hovorka, Shiksatdarov – Kurali, Salija, Handlovský, Elo, Uhrík – Pavúk, Mezovský, Paločko, Walega, Haluška – Michalík, Kalousek, Babka, Ďuriš.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Jansons, Šidlík, Macek, Halama, Petráš – Petran, Sloboda, Safaraleev, Šmida, Tibenský – Drtina, Hřebíček, Mikula, Markovič, Koyš – Pišoja, Lopušan, Skladaný, Vybiral.

Do tretieho barážového duelu mali lepší vstup domáci, keď sa v piatej minúte presadil po individuálnej akcii Kamil Walega. Prvá aj druhá tretina priniesli zhodne po jednom góle - oba padli do našej brány a o oba sa postarali legionári. Druhý si na svoje konto pripísal Ildar Shiksatdarov. Úvod tretej dvadsaťminútovky priniesol dohrávanú presilovku Vlkov a veľkú šancu Marca Halamu, puk za bránkovú čiaru však neprešiel. Naopak, v 51. minúte zvyšol na 3:0 z pohľadu Liptovského Mikuláša Kasper Elo. V 54. minúte zakončil akciu domácich Matúš Paločko a sekundu pred koncom riadnej hracej doby už len korigoval konečný stav stretnutia Matej Macek. Štvrtý zápas baráže o extraligu je na programe už v piatok 22. apríla o 17:00 hod. v Liptovskom Mikuláši.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Ťažké hodnotenie zápasu. Dnes sme nepodali jeden z našich dobrých výkonov. Chvíľami sme hrali naivný hokej, ktorý, žiaľ, na takomto fóre nestačí. A súper to trestal, zaslúžené víťazstvo domácich. Keď chceme byť v takýchto zápasoch úspešní, musíme všetky veci robiť lepšie. Dnes nám to jednoducho nešlo. Na druhej strane, je to len 2-1, ešte stále cítime šancu. Zajtra je nový deň, ale musíme sa zlepšiť v každej činnosti, od prvého do posledného. Urobíme všetko pre to, aby sme boli lepší ako dnes.“

Útočník Marco Halama: „Od začiatku zápasu boli domáci lepší. Mali lepší pohyb, držali sa na puku, hrali lepšie smerom dozadu aj dopredu. My sme dve tretiny hrali slabo, ale napriek tomu sme ešte stále boli v zápase. Stačilo dať jeden gól, na začiatku tretej tretiny sme mali nejaké šance... no ako hovorím, Liptovský Mikuláš bol dnes vo všetkom lepší a zaslúžene vyhral. My do toho musíme dať ešte viac srdca a bojovnosti, keď to nejde herne. Nemôže to vyzerať tak, ako dnes, musíme sa pobiť o výsledok.“