Kvalitatívne určite patríme medzi 10 najlepších, vraví hlavný tréner dorastu Petný

Zápasy mládežníckych kategórii prebiehajú v plnom prúde, výnimkou nie je ani tím dorastu. Po základnej časti, ktorú sprevádzali obdobia víťazstiev i prehier si mladíci zabezpečili účasť v nadstavbovej časti. O postupe medzi desiatku najlepších rozhodovali posledné kolá. Už tento piatok o 17:00 ich čaká domáce derby stretnutie proti Martinu. Pred stretnutím sme sa porozprávali s hlavným trénerom dorastu, Martinom Petným.

Ako hodnotíte prebiehajúcu sezónu?

Do základnej časti sme si za cieľ stanovili postúpiť do prvej desiatky, čo sa nám podarilo, preto hodnotíme doterajší priebeh sezóny kladne. Počas základnej časti sme odohrali množstvo kvalitných zápasov a boli sme konkurencieschopní všetkým družstvám v lige, čo nás veľmi teší. Samozrejme nás neobišli aj slabšie zápasy, ktoré nám ale ukázali, na čom musíme ešte zapracovať. Za jediné negatívum považujeme efektivitu v zakončení. Vo všetkých zápasoch sme si dokázali vypracovať množstvo šancí, ale žiaľ, na každý gól sme sa poriadne natrápili.

Aká partia sa tentokrát stretla v doraste?

Z môjho pohľadu trénera, by som definoval kolektív, ktorý v tejto sezóne máme, za taký, s ktorým je radosť pracovať. Chlapci sú na svoj vek veľmi uvedomelí, cieľavedomí a hlavne disciplinovaní. V každom momente sú ochotní sa rozvíjať po športovej, ale aj osobnostnej stránke. Pracovná morálka chlapcov je na veľmi dobrej úrovni, čo je badať v každom tréningu, v každom cvičení, či už na ľade, alebo mimo neho a tým správnym spôsobom ťahajú jeden druhého. Pevne verím, že im toto nastavenie vydrží čo najviac a budeme im naďalej pomáhať v ich rozvoji.

Podarilo sa vám postúpiť do majstrovskej vetvy, bolo to však tesné, viete nám to trochu priblížiť?

Dorastenecká súťaž sa už druhú sezónu hrá formátom 30 zápasov základnej časti a následné rozdelenie na dlhodobú barážovú skupinu a skupinu o postup na záverečný turnaj Majstrovstiev Slovenska. Ja osobne považujem tento formát za nie úplne ideálny pre danú kategóriu, nakoľko vytvára prílišný tlak na výsledky na úkor rozvoja hráčov. Ako mínus tiež vnímam aj absenciu play-off.

Čo znamená postup do majstrovskej vetvy?

Do nadstavbovej časti ideme z deviateho miesta. Po odohratí 18 kôl prvé štyri tímy postúpia na záverečný turnaj o Majstra SR. Do nadstavby si družstvá prenášajú body zo základnej časti, čo v našom prípade znamená výraznú, no nie však nedosiahnuteľnú, stratu na postupové štvrté miesto. Zhodou okolností sa nám podarilo zabezpečiť si postup až v posledných dvoch kolách, za čo sme radi. Treba povedať, že kvalitatívne určite patríme medzi 10 najlepších.

Aké zápasy vás teraz čakajú?

Do nadstavbovej časti ideme s cieľom odohrať čo najviac dobrých zápasov zameraných hlavne na rozvoj hráčov, čo je v danej kategórií z môjho pohľadu najpodstatnejšie. V základnej časti sme boli vyrovnaným súperom každému tímu bez ohľadu na postavenie v tabuľke, na čo chceme nadviazať aj do zvyšných zápasov. Najbližšie nás čaká derby zápas Martinom, na ktorý sa veľmi tešíme.

Príďte podporiť našich dorastencov už tento piatok, 19.1. na domáce stretnutie proti Martinu o 17:00.