Káder Vlkov vystuží posila z Čiech. Prichádza obranca Daniel Kolář.

Termín prestupového obdobia sa nezadržateľne blíži. Realizačný tím Vlkov usilovne pracuje na posilách pred najdôležitejším obdobím sezóny. Tentokrát sme lovili v českých vodách, odkiaľ prichádza pod Dubeň obranca Daniel Kolář.

Skúsený 31-ročný hokejista začínal v Hvězde Praha. V dorasteneckých rokoch sa presunul ďalej do Chomutova, neskôr obliekal dresy tímov HC Havlíčkův Brod, LHK Jestřábi Prostějov či HC Dukla Jihlava. Skúsenosti má aj s najvyššou českou ligou. V extralige obliekal dresy chomutovských Pirátov či HC Verva Litvínov.

Obdobie prestupov pred blížiacim sa play-off býva pomerne rýchle v jednaniach hráčov s manažérmi klubov. Podľa vlastných slov mal Daniel viacero ponúk, a na Žiline ho zaujala najmä jeho vízia. ,,Ten prestup sa zrodil asi pred piatimi dňami, keď vyšlo najavo, že chcem zmeniť pôsobisko. Tých ponúk bolo celkom dosť, zvolil som si Žilinu hlavne preto, aké sú tu ciele,” priblížil pozadie rozhodovania.

 

Práve náročná pozícia Vlkov v play-off, dôležitosť zápasov a hra pod tlakom je to, čo môže tomuto urastenému bekovi vyhovovať. Napriek tomu, že prevažnú časť kariéry strávil v Chance lige, do extraligy bol vždy povolaný s cieľom pomôcť  tímom v náročných obdobiach. ,,S vedením sme sa rozprávali o cieľoch klubu. Mojím cieľom je čo najviac pomôcť a hlavne splniť to, o čom sme viedlidebaty,? Dodal Kolář.

Ako už býva zvykom v Čechách aj na Slovensku, mnohokrát sa stane, že sa hráči medzi sebou poznajú a narazia na seba v kabíne viackrát počas kariéry. U Daniela to tentokrát tak nie je a zostavu Vlkov si vopred pozeral. ,,Pozeral som si zostavu Vlkov, ale zistil som, že tam nikoho nepoznám. To ale nie je problém. Verím, že je tam dobrá partia chalanov. V Žiline celkovo očakávam dobrú atmosféru na zimáku a hlavne si želám splniť ciele klubu,” uzavrel už nový člen vlčej svorky.

Dôvody Kolářovho angažovania ozrejmil František Skladaný: ,,Daniel je robustný, dôrazný obranca  so správnymi hokejovými návykmi a skúsenosťami, ktoré verím, že budú pre celý tím veľkým prínosom v defenzíve. Vízia našej organizácie je pre neho veľkou vízvou a práve jeho odhodlanie rozhodlo aj napriek ponukám z českej extraligy."

 

Foto: hcverva.cz