Gólová doťahovačka v považskom derby dospela až do nájazdov

HK ´95 Považská Bystrica – Vlci Žilina 4:5 sn. (0:0, 1:2, 3:2 – 0:0)

Góly a asistencie: 22. Zlocha (Tománek, Ďurkech L.), 41. Cíger (Zaťko, Lušňák), 50. Zaťko (Lušňák), 52. Cíger (Zaťko) – 28. Halama (Hovorka), 39. Koyš (Mráz, Jakubík), 45. Tibenský (Halama), 58. Lopušan (Mráz), rozhodujúci sn. Macek. Vylúčenia: 6-5. Rozhodovali: Adamec, Mĺkvy, Zelený, Šebeň. 658 divákov.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Pajpach – Zaťko, Cebák, Lušňák, Ligas, Cíger – Ďurkech L., Ďurkech J., Tománek, Zlocha J., Urbánek – Zlocha A., Meszároš, Komloš, Rufati, Krieger – Rojko, Dvonč, Vilchinskiy, Turan, Dmitriev.

VLCI ŽILINA: Tomek – Šidlík, Nahálka, Koyš, Mráz, Macek – Růžička, Pišoja, Tibenský, Halama, Hovorka – Hajas, Pacalaj, Hájnik, Jakubík, Lopušan – Hudec, Rehák, Bečka, Dudáš.

Piatkové považské derby malo, čo sa týka gólov, pomalší rozbeh, no o to dynamickejší spád. V úvodnej tretine diváci gól nevideli, to však už neplatilo po zmene strán. Domácich poslal v 22. minúte do vedenia Zlocha, o šesť minút neskôr kontroval Halama. Do prestávky ešte skóre na našu stranu preklopil Koyš, ktorý bol na konci úspešnej presilovkovej kombinácie. Do tretej dvadsaťminútovky vykorčuľovali Panteri s jasnou snahou o vyrovnanie, čo sa im podarilo hneď na začiatku - presadil sa Cíger. V 45. minúty vyťažil zo svojej otočky gólový moment Tibenský, no následne prišla štvorminútová presilovka Považskej Bystrice, počas ktorej skóroval Zaťko a druhýkrát v stretnutí Cíger. Početná výhoda bola kľúčová aj pri ďalšom góle, Mrázovu prihrávku pred bránu premenil na vyrovnávajúci zásah Lopušan. Počas spomínanej presilovky brankár Tomek dvakrát vychytal protiútok hostí a spoluhráčov podržal aj v oslabení a nasledujúcich samostatných nájazdoch. Úspešným exekútorom sa stal len Macek a získal pre nás druhý bod zo stretnutia.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: "V prvých dvoch tretinách sme hrali tvrdo a rýchlo. Obrancovia mali dobrý pohyb, rozdávali puky a mali aj dobrú podporu od útoku. Tretia tretina nebola naša najlepšia, prestali sme sa sústrediť. Tomek chytal nesmierne dobre, dostal nás do nájazdov. Som hrdý na Lopušana, ktorý dal svoj prvý súťažný gól medzi mužmi."

Útočník Matej Macek: "Po poslednom zápase, v ktorom sme mali horší pohyb, sme kládli dôraz na to, aby sme sa viac hýbali. A v prvých dvoch tretinách sme mali ozaj dobrý pohyb. Ušiel nám však začiatok tretej tretiny, dostali sme vyrovnávajúci gól a ďalšie dva počas štvorminútového oslabenia. Prehrávali sme, no našťastie sme to vyrovnali. A v nájazdoch sa otočilo šťastie na nás. Tréner ma vybral, čo ma trošku prekvapilo, ale išiel som na to. Chalani, ktorí išli predo mnou, hovorili, že brankár je dosť vonku z brány. Tak som si povedal, že nejdem strieľať, ale radšej urobím blafák. A padlo to tam."