Erik Rajnoha fanúšikom: Hokej hráme pre vás a len s vami môžeme ďaleko zájsť

Novým členom svorky, ktorý bude spevňovať zadné rady tímu je mladý obranca Erik Rajnoha. Rodený Trenčan, ktorý pred pár sezónami hájil aj farby tamojšej Dukly, k nám prichádza z východu Slovenska, z Prešova.

 

Ako sa rodila dohoda s Vlkmi?

My sme komunikovali s Ferom Skladaným už minulý rok pred prestupovým obdobím. Dohodli sme sa vtedy, že sa k tomu vrátime po sezóne. Skončila sezóna, dali sme sa opäť do kontaktu aj cez Jura Bezúcha a dohodli sme sa.

 

Sledoval si našu cestu už predtým?

Klub som určite sledoval, mal som Vlkov v povedomí kvôli dobrým výsledkom v predošlých sezónach. Poslednú sezónu aj kvôli hráčom z Prešova, ktorí tu prestupovali.

 

V tíme bude druhú sezónu pôsobiť Peter Melcher, tvoj spoluhráč z Prešova. Volali ste si pred podpisom? Radil si sa s ním o Žiline? A ako vnímaš tento prestup?

S Peťom som v kontakte nebol. Bavil som sa trochu s Kubom Jakubíkom, keďže sme spolu hrávali ako žiaci a poznáme sa už z tých čias a potom s Jurom Bezúchom, ktorý sa ku klubu pridal krátko predomnou.

Ja to beriem ako profesionál. Idem do nového klubu, kde plánujem podávať stopercentné výkony. To robím kdekoľvek, bez ohľadu na ligu. Musím odviesť maximum na ľade aj mimo neho.

 

Ako zatiaľ prebieha letná príprava?

Letná príprava prebieha v poriadku. Tento rok som pár veci upravil čo sa týka dĺžky a intenzity tréningov. Verím tomu, že sa posuniem na vyššiu úroveň a budem opäť o niečo pripravenejší.

 

Ty si pôsobil aj 3 roky vo Švédsku. Čo ti dala táto skúsenosť?

Do Švédska som odišiel, keď som mal 17 rokov. Musel som sa osamostatniť podstatne skôr, keďže som bol sám na veľa vecí, ktoré by mi možno doma zabezpečili rodičia. V konečnom dôsledku to beriem určite ako pozitívnu skúsenosť. Veľa som sa naučil o živote, o hokeji alebo aj o jazyku. Anglicky hovoriť som sa naučil plynule práve tam.

 

A čo švédsky jazyk? Taktiež plynule?

No, tým sa už chváliť nebudem. Základy síce viem, ale rozprávať plynule určite nie.

 

S akými cieľmi prichádzaš ku nám pod Dubeň?

Všade kde idem, tak sa snažím odovzdať macimum. Veľmi by som chcel so Žilinou vyhrať súťaž a posunúť sa vyššie.

 

Chceš niečo odkázať fanúšikom?

Je pravda, že o Žilinských fanúšikoch veľa neviem. No verím, že nám pomôžu najviac, ako to pôjde a budeme spolu tvoriť obojstranné spokojné duo. Pre nich hráme hokej a len s nimi môžeme ďaleko zájsť. Teším sa na nich.

 

A na fanúšikov sa tešíme aj my, celá #silnasvorka. Podpor Vlkov do sezóny a získaj miesto, ktoré bude patriť iba tebe. Ešte tento mesiac v najlepšej možnej cene

 

 

 

DK

Foto: Peter Ilenčík/ Flashphoto.sk