Duel proti Trnave dospel do nájazdov, v nich mali viac šťastia domáci

HK Gladiators Trnava – Vlci Žilina 3:2 sn. (2:1, 0:0, 0:0 – 0:0)

Góly a asistencie: 2. Holovič (Miklík, Ružek), 9. Okoličány (Hajda), rozh. sn. Kukumberg. – 4. Šmida (Macek, Koyš), 45. Koyš (Macek). Vylúčenia: 2-3. Rozhodovali: Vido, Hanko, Frimmel. 250 divákov.

HK GLADIATORS TRNAVA: Hollý, Nagy – Semaňák, Rašin, Ružek, Holovič, Miklík – Schmidt, Kliment, Antonov, Kupka, Jurák – Hajda, Vuorijärvi, Šandor, Kukumberg, Okoličány – Poldruhák, Litavec, Mrava.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Sloboda, Cíger, Jakubík, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Hřebíček, Mikula, Skladaný, Macek – Rehák, Lopušan.

Pohľad na štatistiky oboch tímov naznačoval, že nás dnes v Trnave čaká zaujímavý duel. Domáci Gladiators od úvodu dostáli svojej povesti ofenzívneho celku, keď už po minúte a dvoch sekundách hry otvoril skóre Marcel Holovič. V štvrtej minúte sa nám síce podarilo vyrovnať zásluhou Sebastiána Šmidu, ale o päť minút neskôr opäť poslal Trnavu do vedenia Dávid Okoličány. Následne začalo dlhé bezgólové ticho, ktoré preťal až v 45. minúte Patrik Koyš. Stretnutie najskôr dospelo do predĺženia a následne do samostatných nájazdov. V nich sa viac darilo domácim, ktorí úspešne premenili dva pokusy, zatiaľ čo na opačnej strane sa presadil len jeden z Vlkov. Z Trnavy si tak napokon odnášame jeden bod.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Úvod zápasu bol pravdepodobne poznamenaný tým, že sme hrali tretí zápas za štyri dni. Súper dal rýchly gól, my sme sa ťažšie rozbiehali, ťažšie sme sa dostávali do zápasu. Od druhej tretiny sa nám podarilo zvýšiť tempo, prakticky na desať minút sme zatvorili súpera v jeho pásme, ale nepodarilo sa nám dať gól. Mali sme trošku smoly, padla tam nejaká tyčka i brvno. Následne sa súper presilovkami opäť dostal do vyrovnanej hry. Tretia tretina bola hore-dolu, tiež sme mali dobré šance, ale tie mal aj súper. Remíza je asi zaslúžená a spravodlivá. V nájazdoch sa nám nedarí presadiť, dáme jeden gól z piatich pokusov a to je málo. Keď dostaneme o jeden viac, zákonite musíme prehrať. Mrzí nás, že sme tu stratili body. Pozeráme sa však dopredu, čakáme na návrat zranených hráčov a verím, že budeme lepší. Chlapci to dnes odbojovali až do konca, sme spokojní s morálkou tímu.“

Útočník Matej Macek: „Dnes nepadlo veľa gólov. Trnava bola na nás dobre pripravená, korčuľovali s nami, hrali to, čo potrebovali. Hrali jednoduchý, efektívny hokej. Nám to veľmi nepadalo do brány a s dvoma gólmi sa zápas vyhrať nedá. A nájazdy už boli lotériou... Škoda.“