Druhý zápas, prvý gól. Cítim sa čoraz lepšie, pochvaľuje si Krajč

Raketový nástup. Útočníkovi Samuelovi Krajčovi stačili len dva zápasy, aby si otvoril strelecký účet v drese Vlkov v TIPOS SHL. Skóroval v prvej tretine piatkového duelu proti dubnickému Spartaku, keď pri črtajúcom sa prečíslení zobral zodpovednosť na seba a prestrelil brankára Kristína. Naštartoval tak žilinský gólostroj, ktorý sa napokon zastavil až na čísle šesť a znamenal trojbodový zisk na ľade súpera.

„Začiatok bol opatrný, oťukávali sme sa. Ale vsietený gól nás nakopol, začali sme hrať svoju hru a keď sme vyhrali prvú tretinu, to nás ešte viac motivovalo,“ hovoril po vydarenom stretnutí 20-ročný hokejista. „Druhá tretina bola pomerne jednostranná, hrali sme vynikajúco. V tretej sme si to už postrážili, pridali zopár krásnych gólov, presadili sa v presilovke a s prehľadom sme to uhrali do víťazného konca.“

V kabíne Vlkov je niekdajší mládežnícky reprezentant len zopár dní, no podľa vlastných slov sa tam cíti výborne: „Poznám viacero chalanov odtiaľto, takže to bolo pre mňa o čosi ľahšie. Prijali ma dobre, je tu skvelá partia. Myslím, že to sme ukázali v posledných dvoch zápasoch aj na ľade, bolo vidieť tímový výkon. Začínam sa cítiť čoraz lepšie.

Presun k Vlkom mi momentálne veľmi pomohol. V Prešove som za posledný mesiac veľa neodohral, preto sme sa aj dohodli na tomto striedavom štarte. Som rád, že som prišiel do cieľavedomého tímu, ktorý chce postúpiť do najvyššej ligy. Tu môžem tráviť na ľade viac času, viac hrať a zároveň chcem pomôcť mužstvu vyhrávať.“

Samuel Krajč prišiel k nám na striedavý štart z Prešova. Napriek nízkemu veku už má skúsenosti s extraligovým hokejom, v predchádzajúcich troch sezónach si ho vyskúšal v drese Dukly Trenčín. „Aj SHL je kvalitná súťaž, občas možno ťažšia ako extraliga. Všetko je tu iné, ale tiež náročné,“ porovnal dve najvyššie hokejové ligy v našej krajine.

Keďže v uplynulom týždni zažil Samo v čierno-zelenom drese viacero premiér, zaujímalo nás, či ho už spoluhráči stihli zoznámiť s cenníkom kabíny. „Áno a moja peňaženka zatiaľ trpí,“ odvetil so smiechom. 

Celá vlčia svorka mu drží palce, aby mu na konto pribúdalo čo najviac gólov a dobrých výkonov.