Dramatický zápas rozseklo až predĺženie

HC Topoľčany – Vlci Žilina 5:4 pp. (0:0, 1:1, 3:3 – 1:0)

Góly a asistencie: 23. Dosek (Hvila, Valent), 42. Stránský (Hřebíček, Ručkay), 44. Šandor (Matej), 49. Laurenčík (Dosek, Stránský), 70. Vybiral (Piačka, Hřebíček) – 35. Šidlík (Pohl, Kluka), 53. Bečka (Sloboda, Melcher), 54. Varga (Bečka, Melcher), 55. Koyš (Grebenchshikov, Novák). Oslabenia: 0-1. Rozhodovali: Fridrich, Mĺkvy, Vyšný, Nosek. Stav série: 1-3.

HC TOPOĽČANY: Vojvoda – Laurenčík, Dosek, Vybiral, Plokhotnik, Hvila – Bystričan, Dúžek, Ručkay, Stránský, Piačka – Hřebíček, Sedlák, Valent, Tomčák, Šandor – Štec, Urban, Gergel, Valent, Matej.

VLCI ŽILINA: Tomek – Pohl, Šidlík, Kluka, Halama, Varga – Grebenchshikov, Novák, Koyš, Mráz, Macek – Sloboda, Pacalaj, Tibenský, Paukovček, Jakubík – Růžička, Nahálka, Melcher, Bečka, Rehák.

Ohlasy po zápase

Tréner Jarrod Skalde: „Vyraďovacie zápasy sú vždy najťažšie. V prvej tretine sme kontrolovali hru, väčšinu času sme mali puk na hokejkách, no skončilo to 0:0. Nemuseli sme na nich vyletieť, ale chceli sme dobre vstúpiť do zápasu a myslím, že sme odohrali obstojnú prvú tretinu. V druhej Topoľčany skórovali, my sme vyrovnali a v tretej začal play-offový zápas. Odskočili nám v skóre, nám sa trochu rozpadol systém, ale našli sme spôsob, ako vyrovnať. Nanešťastie, v predĺžení to nevyšlo. Pre mňa je to veľké sklamanie, pretože sme nemali puk a celých desať minút sme sa za ním naháňali. Mali sme zopár šancí, no bez puku to mohlo skončiť iba tak, že dostaneme gól. Vo štvrtok musíme vstúpiť do zápasu s väčšou energiou, väčším úsilím v našej hre. Musíme viac strieľať na bránu, pretože dnes to nebolo dostatočné a nedarilo sa nám vytvárať príležitosti k streľbe.“

Obranca Petr Šidlík: „Ťažký, vyrovnaný zápas. Krásne sme to dotiahli na 4:4, ale nepodarilo sa nám urobiť ten posledný krok a dať víťazný gól. Oni hrali predĺženie dobre, dvaja vzadu a jeden to rozháňal. Je ťažké presadiť sa, keď to niekto bráni takto na istotu. Im sa akurát podarilo dlhšie držať puky, ale myslím, že inak to bolo vyrovnané. My sme mali viacero šancí na piaty gól v tretej tretine, ale žiaľ, dnes nebol ten deň. Nik nám to nedá zadarmo, to sme vedeli. Ten posledný  zápas býva vždy najťažší, takže žiadne zvesené hlavy. Také je play-off, býva to vyrovnané. Zajtra máme tréning, pozrieme si video, zhodnotíme si zápas, vyčistíme si hlavy a vo štvrtok stopercentne do zápasu.“