Do Žiliny prichádza nositeľ známeho hokejového mena

Do útoku Vlkov pribudla posila zvučného hokejového mena. Pod Dubeň prichádza Michal Hlinka.

Michal pochádza zo známej hokejovej rodiny, veď tomuto športu sa venoval jeho otec aj starý otec. Mládežnícke roky strávil v Dukle Trenčín, na prechod k seniorom sa pripravoval v kanadskej juniorke. Slovenskú extraligu okúsil najmä v drese rodného Trenčína, zahral si však aj v KHL za bratislavský Slovan.

„Každé pôsobisko mi niečo dalo. Nemám vyslovene také, na ktoré najradšej spomínam. Kanada bola v mladom veku veľká škola do života, pekné spomienky mám na začiatky v mužskom hokeji v Trenčíne a takým splneným snom boli pre mňa štarty v KHL a v reprezentácii,“ hovorí hokejista so 14 reprezentačnými štartmi na konte.

Po kontakte a následnom stretnutí so športovým manažérom Vlkov Františkom Skladaným podľa vlastných slov nemal nad čím váhať a rýchlo prišlo k dohode o spolupráci. V nasledujúcej sezóne tak bude rodák z Trenčína obliekať zelený dres: „Vnímal som Žilinu a počul som od chalanov pozitívne informácie. Vraveli mi, že všetko v klube funguje na vysokej úrovni a sú tu extraligové podmienky.“

V minulej sezóne odohral 28-ročný útočník za trenčiansku Duklu len osem zápasov. „Boli za tým zdravotné problémy. Pevne verím, že všetka smola je preč a že sa celému tímu budú zranenia vyhýbať,“ želá si.

A s akými ambíciami vykorčuľuje na ľad? „Ciele sú vysoké, verím, že ich naplníme. Ja osobne sa budem snažiť robiť to najlepšie, čo viem a čo budú odo mňa tréneri vyžadovať,“ dodáva na záver.

Foto: Vladimír Koláček