Do žilinského bránkoviska sa vracia známa tvár

Do žilinského bránkoviska sa vracia známa tvár. Vedenie klubu sa dohodlo na spolupráci s Tomášom Tomekom, ktorý v Žiline pôsobil v rokoch 2015 až 2018. Rodák zo Skalice strávil v extraligových tímoch 12 sezón, naposledy obliekal dres Popradu. V súčasnosti žije v Žiline.

V sezóne 2016/2017 získal so Žilinou bronzovú extraligovú medailu. Z tribúny sledoval naše tohtoročné finále proti Martinu a prezradil, že na plných tribúnach sa mu vrátili spomienky na perfektné hokejové časy. Neskrýva, že k Vlkom prichádza s jasnými ambíciami a o svoje prvé dojmy po podpise sa s vami podelí na nasledujúcich riadkoch.

Tomáš, ako sa zrodila tvoja dohoda s Vlkmi?

S Ferom (Skladaným) som bol v kontakte už dávnejšie. Dával som si dohromady, čo ďalej, volal mi agent aj Fero. Mali sme pozitívny rozhovor a napokon som sa rozhodol, že tu zostanem.

Čo zavážilo pri rozhodovaní v prospech Žiliny?

Žiline by som rád pomohol k postupu do extraligy. Zavážilo aj to, že očakávame prírastok do rodiny. Aj preto zostávame v Žiline.

S akými ambíciami sem prichádzaš?

Ako som povedal – rád by som pomohol Žiline k postupu a znovu si tu zahral extraligu.

V minulosti si v Žiline už pôsobil. Ako si spomínaš na toto obdobie?

Perfektné tri sezóny. Trikrát sme hrali play-off, raz sme dokonca postúpili, tuším, z piateho miesta a získali sme bronzové medaily. Boli to perfektné roky. Partia, mesto, ľudia žili hokejom. Sú to pekné spomienky.

Sledoval si prerod žilinského klubu?

Pozeral som najmä zápasy. V prvej sezóne Vlkov som sledoval finále proti Spišskej Novej Vsi, tento rok som chodil na finále aj na baráž. Páči sa mi, akým smerom to ide.

Na finálový zápas s Martinom prišlo vyše 4-tisíc divákov. Keď sme v bronzovej sezóne hrali v play-off proti Zvolenu, tuším ich prišlo ešte o čosi viac... A po tom zápase s Martinom sa mi obnovili spomienky. Presne takto to tu vyzeralo, keď som tu chytal. Azda to tak bude aj pokračovať.

Čo od teba môžu fanúšikovia očakávať?

Dúfam, že čo najlepšie výkony, ktoré budú smerovať k spoločnému cieľu.