Diváci videli desiatku, z toho osem gólov bolo žilinských

2. kolo

Vlci Žilina – TSS Group Spartak Dubnica 8:2

Góly a asistencie: 8. Sloboda (Safaraleev, Petráš), 11. Safaraleev, 13. Šmida (Sloboda, Petráš), 26. Jakubík (Petran, Myšiak), 28. Nahálka (Koyš, Skladaný), 35. Cíger (Sloboda, Petráš), 51. Sloboda (Petráš, Cíger), 53. Mikula (Nahálka, Rehák). Vylúčenia: 4-8 (z toho Sloboda a Meszároš 5+20 za bitku). Strely: 43-26. Rozhodovali: Kollár, Staššák, Drblík. 204 divákov.

VLCI ŽILINA: Škorvánek – Pišoja, Sloboda, Cíger, Šmida, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Skladaný, Koyš – Petran, Myšiak, Mikula, Rehák, Zahradník – Kocúr, Macek, Jakubík, Lopušan.

TSS GROUP SPARTAK DUBNICA: Kristín (Gabriš) – Jarábek, Mikuš, Sojčík, Ďuriš, Kristín Mir. – Cebák, Dubeň, Síkela, Ondruš, Andrisík – Trška, Janík, Tábi, Hegyi, Haščák – Putala, Meszároš, Maniaček, Korbel, Vaňo.

V piatok sa pod Dubňom odohral nesmierne ofenzívne poňatý zápas. Dvoma gólmi a rovnakým počtom prihrávok sa prezentoval obranca Adrián Sloboda, strelecky sa k nemu pridal aj ďalší kolega z defenzívy, Ján Nahálka. V druhom zápase po sebe skóroval Sebastián Šmida, ďalšie góly Vlkov pridali Jakubovia Jakubík a Cíger, Igor Safaraleev a Ondrej Mikula. Ústrednou postavou duelu sa napokon stal práve Sloboda, ktorý v záverečnej tretine zhodil rukavice a pästným súbojom s Kristiánom Meszárošom dovŕšil hetrik Gordieho Howea.

Ohlasy po zápase

Obranca Adrián Sloboda: ,,Sme radi, že sme vyhrali a zvládli aj druhý zápas. Súper bol náročný, má v kádri kvalitných hráčov. Vsadili sme na náš pohyb, na to, čo máme natrénované. Máme tu výborných korčuliarov a to bola v tomto zápase naša priorita - aby sme ich prekorčuľovali a hrali doma aktívne. A vyšlo nám to. Popadalo nám to tam, dokonca asi aj ešte z toho minulého zápasu. Povedal by som, že sme tam mali nejaké nevyrovnané účty, lebo v minulom zápase nám to tam nepadalo. Ale šťastíčko sa k nám dnes priklonilo, takže super."

O hetriku Gordieho Howea: ,,Od neho mám ešte ďaleko (smiech). Aj takéto niečo však prináša hokej. Niekedy sa treba zastať spoluhráčov a prišlo to. Takže nebolo na čo čakať."