Derby pre Martin, nepomohli ani štyri góly Sebastiána Šmidu

HK Martin – Vlci Žilina 6:5 (2:3, 3:1, 1:1)

Góly a asistencie: 13. Ďurina (Babka, Juščák), 18. Murček (Poliaček, Lavička), 21. Linet (Tiainen, Huhtela), 27. Tiainen (Charvát, Linet), 28. Novák (Ďurina), 55. Dírer (Murček, Dvořák) - 3. Šmida (Petráš, Mikula), 5. Šmida (Safaraleev, Drtina), 20. Šmida (Safaraleev, Koyš), 37. (Safaraleev), 48. Šmida (Safaraleev, Koyš). Vylúčenia: 4-8. Strely: 45-34. Rozhodovali: Rojík, Beniač, Šebeň.

HK MARTIN: Glosár, Maťovčík – Charvát, Dvořák, Tiainen, Linet, Huhtela – Lavička, Krempaský, Toma, Dírer, Paulíny – Burzík, Pacalaj, Fafrák, Murček, Poliaček – Droppa, Novák, Juščák, Babka, Ďurina.

VLCI ŽILINA: Mikoláš – Pišoja, Sloboda, Cíger, Markovič, Petráš – Drtina, Nahálka, Safaraleev, Šmida, Koyš – Petran, Hřebíček, Mikula, Skladaný, Macek – Myšiak, Chatrnúch, Rehák, Jakubík, Lopušan.

Do šlágru 17. kola, ktorý sa uskutočnil v Turci, sme vkročili správnou nohou - veď po piatich minútach hry sme vďaka dvom presným zásahom Sebastiána Šmidu vyhrávali už 0:2. V 13. minúte prišlo zníženie z hokejky Viktora Ďurinu a o päť minút neskôr bolo vďaka Michalovi Murčekovi vyrovnané. Ešte pred prestávkou nás však opäť poslal do vedenia Sebastián Šmida, ktorý zároveň zavŕšil hetrik. Hneď po zmene strán skóroval Jakub Linet a následne sa vďaka Riku Petteri Tiainenovi a Ivanovi Novákovi dostali do dvojgólového vedenia domáci. V 37. minúte skóroval Igor Safaraleev a v tretej dvadsaťminútovke pridal svoj štvrtý gól v stretnutí Šmida - 5:5. V 55. minúte však hrali Martinčania presilovku, ktorú už po 11 sekundách využil na víťazný gól Matej Dírer.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: „Bol to zaujímavý zápas. Škoda, že tu neboli diváci, pretože by si prišli na svoje, videli by veľa gólov. Prehrali sme o gól, no dovolím si tvrdiť, že sme boli domácim viac ako vyrovnaným súperom. Žiaľ, keď hráme v druhej tretine šesťkrát v oslabení... to je pre mňa nepochopiteľné. Ale svojim hráčom absolútne nič nevyčítam. Chcem ich pochváliť, že my ustojíme každý súboj a hráme, aj keď by sme nemuseli hrať. Myslím si, že to je naša devíza. Toto si na našich hráčoch cením.“

Útočník Sebastián Šmida: „Pri hre päť na päť aj v prvej tretine sme podľa mňa boli lepší, ako súper. Zbytočne sme však urobili dve chyby, dve vylúčenia, súper sa chytil a potom sa to s nami už tiahlo. Je to derby, tieto zápasy bývajú vyhrotené, nikto si nič nedaruje. Jasné, nám dnes chýbalo aj trošku šťastia, ale keby sme sa nenechali toľko vylučovať, tak by sme hrali vyrovnaný hokej. Myslím si, že v takom prípade by sme boli lepší a vyhrali by sme tento zápas. Treba sa otriasť z tohto výsledku a hneď v piatok ukázať, že sme najlepší v lige.“