Ďalší kúsok do defenzívnej skladačky, Vlkov posilní Adrián Sloboda

Do defenzívnych radov pribudol ďalší Vlk. Je ním bývalý mládežnícky reprezentant a rodák zo Skalice Adrián Sloboda.

Adrián v minulej sezóne brúsil prvoligový ľad rovnako naši Vlci. V drese konkurenta zo Skalice odohral 28 zápasov, pripísal si 19 bodov (5+14). Po konci sezóny však prišla ponuka na zmenu pôsobiska. „S Ferim (Skladaným) sme sa skontaktovali krátko po sezóne. Trvalo nám trošku dlhšie, než sme všetko uzatvorili, ale som rád, že sme sa dohodli,“ prezradil nový člen vlčej svorky.

Dvadsaťštyriročný obranca je odchovancom skalického hokeja. V minulosti okrem materského klubu pôsobil v drese extraligového Zvolena či Nitry, zaujímavý je však i pohľad na jeho mládežnícke hokejové obdobie. Skúsenosti s iným štýlom hokeja totiž získaval v kanadskej aj v americkej juniorke.

„Sezóny v zámorí boli super,“ spomína. „Zo začiatku je všetko náročné, kto to zažil, vie, o čom hovorím. Pre mladého chalana je ťažké zvyknúť si, ale keď sa na to pozriem spätne, nič neľutujem. Zranenia mi síce v zámorí trošku skomplikovali cestu, ale veľa mi to dalo do hokejového aj súkromného života. Naučil som sa dobre angličtinu, ale aj postarať sa o seba.“

V žilinskej kabíne sa Adrián stretne so svojím rodákom Sebastiánom Šmidom, ale aj so spoluhráčom z mládežníckych reprezentačných čias Dominikom Rehákom: „So Šmíďakom sa poznáme už dlho. No popravde, ani som nevedel, že má v pláne ísť do Žiliny. Bavili sme sa o tom na poslednú chvíľu, tesne predtým, ako sme obaja podpísali. S Dominom som sa ešte nespojil, ale určite sa mu ozvem. Najčastejšie som však bol v kontakte so Šimonom Petrášom. On mi hovoril, ako to v klube funguje.“

Hoci viacero svojich nových spoluhráčov Adrián ešte nepozná, je presvedčený, že vytvoria výbornú partiu. A spoločne dosiahnu úspech. „Som si vedomý, že Žilina má najvyššie ambície. Budem sa snažiť prispieť čo najlepším výkonom, aby sme vybojovali postup,“ uzatvára odhodlane.

Foto: Peter Kováč, HKM Zvolen