Cieľ? Posunúť sa o triedu vyššie, hovorí odhodlane nový útočník Vlkov

Odchovanec Topoľčian, ktorý svoj hokejový um v mládežníckom veku brúsil nielen v bratislavskom Slovane, ale aj v Kanade či vo Fínsku. Klub Vlci Žilina sa dohodol na spolupráci s Patrikom Bečkom. Dvadsaťštyriročný útočník nastupoval v posledných dvoch súťažných ročníkoch v drese nášho ligového súpera z Topoľčian, v sezóne 2021/2022 si na svoje konto pripísal 34 bodov (16+18). Ako sám hovorí, do žilinského klubu prichádza s cieľom posunúť sa o triedu vyššie.

Paťo, čo predchádzalo Tvojmu príchodu do Žiliny?

Konečne sa mi vydarila sezóna. Všimol si ma Feri (Skladaný), ktorý ma oslovil. Rozmýšľal som aj o extralige, ale verím, že tu budem mať viac času na ľade ako v extralige. Navyše, Feri mi to tu všetko ukázal a napokon som sa rozhodol pre Žilinu.

V mládežníckom veku si si zahral v Kanade aj vo Fínsku. Čo ti dalo pôsobenie v týchto hokejových krajinách?

Otvorilo mi to oči. Videl som, že sa dá hrať aj iný hokej, ako na Slovensku, rýchlejší. V Kanade sa hrá viac fyzicky, menej systémovo. Naopak, vo Fínsku sa hrá nesmierne rýchlo a veľmi sa dbá na dodržiavanie systému.

V minulých sezónach si proti Vlkom nastupoval v drese Topoľčian. Akým súperom bol pre teba náš klub?

Určite jedným z najnepríjemnejších. Vlci hrali veľmi dobre fyzicky, korčuľovali a vedeli sa dobre presadiť.

S akými ambíciami sem prichádzaš?

Dúfam, že sa Vlkom podarí to, o čo sa snažia od začiatku – postúpiť do extraligy. Ja osobne sa chcem zlepšiť v defenzívnej aj ofenzívnej hre a celkovo, posunúť sa o triedu vyššie.

Ako by si sa predstavil fanúšikom, čo od teba môžu očakávať?

Najmä bojovnosť a srdiečko.