VLCI ŽILINA, a.s. vs. HOKEJOVÝ KLUB HC TOPOĽČANY

4:1
(1:0, 2:1, 1:0)
24. kolo, Číslo zápasu 618 Niké Aréna Žilina

Vlci zostávajú na víťaznej vlne, Topoľčany zdolali o tri góly

Vlci Žilina – HC Topoľčany 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly a asistencie: 2. Koyš (Markovič, Jurčík), 33. Cíger (Koyš, Jurčík), 36. Urban (Petráš, Mikula), 46. Jakubík (Skladaný, Dubeň) - 27. Stránsky (Varga, Novák). Vylúčenia: 3-8. Rozhodovali: Rojík, Lesay, Staššák, Číž. 

VLCI ŽILINA: Mikoláš (Romančík P.) – Malina, Pacalaj, Mikula, Urban, Petráš – Dubeň, Lenďák, Safaraleev, Linet, Cíger – Jaborník, Drtina, Jurčík, Markovič, Koyš – Pišoja, Fatul, Skladaný, Jakubík, Macek.

HC TOPOĽČANY: Halo (Romančík A.) – Novák, Stránsky, Danišovský, Lušňák, Varga – Malý, Škápik, Pätoprstý, Jurák, Kluka – Gergel A., Bystričan, Gergel D., Bečka, Kováč – Bulák, Gaťár, Hvizdoš, Švajlen.

Skóre stredajšieho duelu otvoril už po necelej minúte a pol Patrik Koyš. Až do 27. minúty to však bol jediný presný zásah duelu, o ktorého kvalitu sa postarali obe zúčastnené mužstvá. V prvej tretine domáci zahodili viacero sľubných šancí. Naopak, po zmene strán pridali na tempe hokejisti Topoľčian, čo vyústilo do vyrovnávajúceho gólu z hokejky Davida Stránskeho. 

Žilinčanov poslal do vedenia v presilovej hre Jakub Cíger a na začiatku 36. minúty na 3:1 zvýšil pohotovou dorážkou na úrovni bránkoviska Tomáš Urban. O desať minút neskôr padol posledný gól stretnutia, keď sa presadil Jakub Jakubík. Okrem ofenzívnej vizitky v podobe štyroch gólov sa zaskvel i brankár Maroš Mikoláš, ktorý prekazil viacero nebezpečných šancí hostí. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: „Zápas mal svoju kvalitu, napriek tomu, že Topoľčany neprišli kompletné. Prišli dosť oslabení, chýbali im kľúčoví hráči. My sme mohli zápas rozhodnúť v prvej tretine, mali sme veľké množstvo šancí, ktoré sme nepremenili. Paradoxne, štvorminútová presilovka v druhej tretine nás vyhodila z tempa. V druhej tretine súper veľmi pridal v tempe, vyrovnal hru, tá išla z jednej na druhú stranu. Myslím si, že zápas sme zvládli, kontrolovali sme ho a zaslúžene sme ho doviedli do víťazného konca.

Treba poďakovať chalanom, hrajú s chuťou, napriek tomu, že naše postavenie je zatiaľ komfortné. Už však vytvárame tlak smerom do play-off, pretože to je súťaž, kde sa začína od nuly. Napriek tomu, že stále venujeme veľký priestor presilovkám, či už na tréningu, na videu, alebo v komunikácii, stále nie sú také, aké by mali byť. Ale máme čas, verím, že to zvládneme. Ešte raz, vďaka chalanom za výkon. Napriek tomu, že tam boli chybičky, bol dobrý a prišlo zaslúžené víťazstvo.“

Fotogaleria