VLCI ŽILINA, a.s. vs. HC 19 Humenné

4:1
(3:1, 0:0, 1:0)
5. kolo, Číslo zápasu 524 Niké Aréna Žilina

Víťazstvo nad Humenným Vlci ozvláštnili špeciálnym posolstvom

Vlci Žilina - HC 19 Humenné 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)

Góly a asistencie: 9. Linet (Lenďák), 18. Pjaták (Macek, Jakubík), 19. Jurčík (Dubeň), 53. Petráš (Mikula, Pacalaj) – 18. Novický (Koziot, Markuš). Vylúčenia: 5-3. Rozhodovali: Rojík, Vido - Staššák, Kováčik. Bez divákov.

VLCI ŽILINA: Mikoláš - Malina, Pacalaj, Mikula, Urban, Petráš - Lenďák, Dubeň, Safaraleyev, Linet, Cíger - Jaborník, Grebenschikov, Koyš, Markovič, Jurčík - Pišoja, Korbáš, Pjaták, Jakubík, Macek.

HC 19 HUMENNÉ: Glosár - Valečko, Hopkovič, Fedorko, Markuš, Koziot - Novický, Hogel, Mesároš, Krajňák, Šiňanský - Zekucia, Bdžoch, Borov, Horvát, Ferenc - Maury, Buraľ, Ragan, Farkaš, Stripai.

Úvodné minúty stretnutia priniesli pomerne vyrovnaný hokej. Prvýkrát sa skóre zápasu menilo až v deviatej minúte, keď po prihrávke Martina Lenďáka skóroval Jakub Linet. Na začiatku 18. minúty bola za aktivitu odmenená štvrtá formácia Vlkov, keď sa zblízka dorážkou presadil Simeon Pjaták. Hostia rýchlo zareagovali a hneď z následnej akcie znížili na rozdiel jedného gólu, keď skóroval Damián Novický. Žilinčania si však akoby spomenuli na nedeľňajšie trojgólové tretiny a necelú minútu a pol pred koncom prvej časti hry zvýšil na 3:1 Ondřej Jurčík. Druhé dejstvo góly neprinieslo, posledný padol až v tretej dvadsaťminútovke, keď skóre na konečných 4:1 uzavrel Šimon Petráš.

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Chválim obe mužstvá. Myslím si, že po tej dlhej prestávke predviedli oba tímy solídny hokej. V prvej tretine sme dali tri góly, dva z nich boli vlastné. Vyplynuli však z tlaku, ktorý sme vytvorili. V druhej tretine bola hra vyrovnaná, myslím si však, že prevaha bola na našej strane. V tretej tretine sme už dominovali, napriek tomu, že súper hral dobre, snažil sa hrať konsolidovane. My sme hru kontrolovali, ale zahodli sme veľké percento šancí. Vážime si takýto výsledok proti dobrému súperovi. Obidve mužstvá so solídnou hrou v úvod sezóny, hoci už máme takmer koniec novembra. Mužstvu ďakujem za prístup, hráči chceli, bojovali do konca a odpracovali si to, čo sme od nich chceli. S chuťou a nasadením."

Simeon Pjaták, strelec druhého gólu: "Odohrali sme celkom dobrý zápas, vieme však zahrať aj omnoho lepšie. Víťazstvo však poteší a dúfam, že pôjdeme takto aj naďalej. Ja osobne som zatiaľ spokojný, dúfam, že to takto pôjde aj naďalej. Stále však mám na čom pracovať. Mňa vždy poteší kolektívny výkon. S chalanmi z útoku chceme hrať rýchly, dynamický hokej, s napádaním súpera. V našej formácii je dobrá chémia, ktorá funguje aj mimo ľadu a odzrkadľuje sa to na ľade. Tréner nám prízvukuje, že máme korčuľovať, napádať a hrať čo najlepší hokej, pokiaľ možno v útočnom pásme. A to sa nám zatiaľ darí."

Šrámy na tvári ako jasné nie násiliu 

Vlci v zápase proti Humennému zaujali nielen výkonom, ale aj oranžovými šmuhami na tvári, nápadne pripomínajúcimi šrámy. Pripojili sa tak ku kampani viažúcej sa k dnešnému Medzinárodnému dňu za odstránenie násilia páchaného na ženách. V minulosti sa podobnou aktivitou prezentovali napríklad futbalisti talianskej Serie A. 

„S touto myšlienkou prišiel za nami Peťo Húževka v mene nášho marketingového tímu. Nikto z chalanov s tým nemal problém. Takéto veci sa majú podporovať, násilie nie je správne. Ženy si zaslúžia rešpekt,“ povedal na margo nezvyčajného sfarbenia tváre kapitán Jaroslav Markovič.

Klub Vlci Žilina od počiatku avizuje, že chce robiť veci inak, ísť ďalej a reflektovať na rôzne témy. Práve preto sme pristúpili k takémuto kroku. Počnúc dnešným dňom po celom svete prebiehajú podujatia najrôznejších organizácií, ktoré upozorňujú na problematiku násilia páchaného na ženách. Kampaň potrvá 16 dní a končí 10. decembra, kedy si pripomíname Medzinárodný deň ľudských práv.

Fotogaleria