Zo Spiša sa Vlci vracajú s jedným bodom

HK Spišská Nová Ves - Vlci Žilina 2:1 pp. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Góly a asistencie: 20. Piačka (Fabian, Franko), 62. Džugan (Jakúbek) - 26. Koyš (Markovič, Jurčík). Vylúčenia: 5-4. Rozhodovali: Čahoj, Valachovič, Hanko, Hajnik.

HK SNV: Melicherčík (Hollý) - Korenko, Hančák, Gilák, Černý, Jakúbek, Fabián, Romaňák, Hvila, Tyczynski, Franko, Semaňák, Chovan, Džugan, Piačka, Rapáč, Tomala, Petrek, Koky, Novák.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) - Malina, Pacalaj, Lenďák, Dubeň, Pišoja, Grebenschikov, Urban, Jaborník - Mikula, Skladaný, Petráš, Safaraleyev, Linet, Cíger, Koyš, Markovič, Jurčík, Pjaták, Jakubík, Macek.

V nedeľu vycestovali žilinskí hokejisti do Spišskej Novej Vsi, na dohrávku 1. kola SHL. Hoci oba tímy pred zápasom delilo v tabuľke päť priečok, ich posledný vzájomný zápas, v ktorej sa zrodila tesná výhra Vlkov v pomere 4:3, dával tušiť, že oba tímy budú musieť o body poriadne zabojovať. Na Spiši sa napokon uskutočnilo stretnutie chudobné na góly. V závere prvej tretiny otváral skóre domáci Piačka, v druhej tretine v presilovke vyrovnal Patrik Koyš. V tretej dvadsaťminútovke gól nepadol a Vlci si tak prvýkrát v sezóne odskúšali hru v predĺžení. Po jednej z akcií pred bránou Spišskej Novej Vsi sa dostali domáci do protiútoku, ktorý zoči-voči brankárovi Patrikovi Romančíkovi premenil na víťazný presný zásah Džugan. Hostia tak do tabuľky získavajú jeden bod, dva zostávajú na Spiši. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: „Dovolím si tvrdiť, že celý zápas sme boli jednoznačne lepším mužstvom. Opakujem ešte raz, jednoznačne sme boli lepším mužstvom. Začína sa však ukazovať, že pokiaľ sa nevyrovnáme s tým, že v niektorých momentoch môžeme byť najväčším súperom sami sebe, tak to bude vyzerať tak, ako to vyzeralo dnes. S jedným získaným bodom som absolútne nespokojný. Na druhej strane, mužstvu nemôžem vytknúť chýbajúcu ochotu či snahu. Ale pokiaľ hráči nepochopia tie veci, o ktorých sa rozprávame, že musíme hrať účinný hokej, tak budeme umierať na krásu.“