Zmeny v kádri Vlkov

Súčasťou predsezónnej príprave je v každom mužstve i skladanie formácií a ladenie ideálnej zostavy. Aktuálne hráčske zmeny vo vlčej svorke vám prinášame na nasledujúcich riadkoch. 

„Tento rok sme išli do prípravy so širším kádrom ako v minulej sezóne. Chceli sme pre hráčov vytvoriť konkurenčné prostredie, aby sme do sezóny vybrali tých, ktorí majú záujem bojovať za Žilinu a zároveň budú pre mužstvo najväčším prínosom. Do prípravy sa zapojilo 16 útočníkov, preto bolo jasné, že nie všetci začnú sezónu v našom tíme. Očakával som, že niektoré nepríjemné rozhodnutia budeme musieť urobiť okolo 15. septembra. Na moje prekvapenie, nie všetci hráči sa dokázali stotožniť s konkurenčnejším prostredím a v poslednom týždni dvaja z nich požiadali o umožnenie hosťovania," priblížil riaditeľ klubu Rastislav Chovanec.

Jakub Linet odchádza do konca prestupového termínu na hosťovanie do Martina. Vysvetľuje Rastislav Chovanec: „S Kubom sme počítali do základnej zostavy, ale naše predstavy sa líšili v zaradení do útoku. Momentálne pre neho nie je priestor v prvých dvoch päťkách a Jakub má stále ambície dostávať veľký priestor na ľade. Prišiel s požiadavkou hosťovania a my sme ju akceptovali, pretože aj my chceme aby hrával. Hoci ma mrzí, že tak rýchlo prestal bojovať o svoju šancu práve v domácej Žiline. Jakub zostáva naďalej naším hráčom a jeho pôsobenie budeme dôkladne sledovať.“

Druhým hráčom, ktorý požiadal o uvoľnenie, je Matej Macek. "Matej vzdal boj o miesto v zostave, ale keďže je pod zmluvou, pôjde na hosťovanie. Sezóna je dlhá, môžu prísť zranenia, poklesy formy, nie je vylúčený jeho návrat. Pre jeho vlastné hokejové dobro dúfam, že mu zmena prospeje a naštartuje svoju kariéru," objasnil riaditeľ klubu. 

Osobitným príbehom je rozhodnutie Dominika Reháka ukončiť kariéru. Dominik dostal ponuku stať sa trénerom 5. a 6. hokejovej triedy a takisto Ambasádorom športových aktivít ASA pod hlavičkou SZĽH. Okrem toho bude vypomáhať aj pri A-tíme Vlkov.

„S Dominom sme sa už dlhšie rozprávali, že máme záujem, aby po skončení hráčskej kariéry zostal pri hokeji. Počas leta mu klub zaplatil masérsky kurz, ktorý úspešne absolvoval. Má veľkú chuť sa naďalej vzdelávať a byť prínosom pre celú organizáciu. Popri trénovaní mládeže bude aj masérom a asistentom kustóda pri Áčku. Ďakujeme mu za jeho prínos pre Vlkov Žilina na ľade a tešíme sa na spoluprácu do ďalších, dlhých rokov," doplnil Rastislav Chovanec. V najbližších dňoch vám s Dominikom prinesieme rozhovor o jeho uplynulej hokejovej kariére ako aj o novej role v našom klube.