Žilinskí mladíci prehrali s reprezentačným výberom U18

Reprezentácia SR U18 – Vlci Žilina 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly a asistencie: 2. Žlnka (Petrovský, Štrbák), 35. Repčík (Petrovský, Žlnka), 52. Socha (Petrovský, Žlnka), 60. Šramaty (Petrovský) – 28. Pjaták (Surán). Vylúčenia: 3-5 (z toho Vydra 10 min. OS). Rozhodovali: Rojík, Žák, Kollár, Lesay.

REPREZENTÁCIA U18: Kubiridžák (Marinov) – Kapičák, Miklovič, Šotek, Demek, Šramaty – Groch, Štrbák, Repčík, Petrovský, Žlnka – Žabka, Socha, Bubica, Suchý, Danielčák – Krakovský, Kmec, Sokoli, Dej, Mišiak.

VLCI ŽILINA: Romančík (30. Sihelský) – Surán, Fatul, Pjaták, Jakubík, Macek – Myšiak, Kocúr, Vydra, Lopušan, Khmelov – Pišoja, Krendželák, Straka, Korbáš, Šteiniger – Synák, Tomašec.

Na duel proti reprezentačnému výberu do 18 rokov nastúpil tím Vlci Žilina s výrazne omladeným kádrom, keď sa na zápasovej súpiske ocitli najmä hráči do 23 rokov a juniori. Pre väčšinu z nich to bol prvý súťažný zápas po takmer štyroch mesiacoch. Rozohratí hokejisti z reprezentačného výberu sa postarali o otvorenie skóre, keď sa už po vyše minúte hry presne trafil Adam Žlnka. V 28. minúte prišlo vyrovnanie z hokejky Simeona Pjatáka, ktorý skóroval po strele z prvej. Následne však dávali góly už len mladí reprezentanti. Strelecký účet si obohatili Peter Repčík, Samuel Socha a gólom do prázdnej brány v záverečnej minúte duelu aj Marek Šramaty.

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: "Dali sme šancu viacerým mladým hráčom, aj z toho dôvodu, že juniorská súťaž sa momentálne nehrá a asi sa ani nebude. Sme radi, že mohli odohrať nejaký zápas. Hoci išlo o osemnástku, resp. ešte o mladší tím (vekový priemer 16,3 rokov), chlapci aspoň videli, že ešte je na čom pracovať. Že ich rovesníci, resp. ešte mladší hráči boli v niektorých okamihoch rýchlejší a riešili veci inak. Samozrejme, projekt hrá zápasy. Ale dobre, sme vďační, že naši mladí hráči mohli hrať. Možno by som viac čakal od hráčov stabilnej zostavy, ktorí dnes nastúpili. Asi je to aj o hlave, niektoré veci sa budú musieť zmeniť. Zápas sme však odohrali, kvalita možno nebola na seniorskej úrovni, ale na tú juniorskú je to okej. Ideme ďalej."

Simeon Pjaták, strelec žilinského gólu: "Dnešný zápas nám vôbec nevyšiel. Išli sme do neho s tým, že ideme vyhrať. Pre mnohých hráčov to bol prvý zápas po dlhom čase, čo bolo cítiť. Chalani sa však snažili, hrali obetavo. Od nás, hráčov, ktorí pravidelne nastupujeme za áčko, sa očakávalo asi trocha viac. Chceli sme až veľmi hrať hokej a malo to presne opačný efekt. Nechceli sme na seba vyvíjať zbytočný tlak, išli sme do tohto zápasu tak, ako do každého iného. S tým, že ideme dať do toho všetko. Žiaľ, dnes to nevyšlo."