Zápasovú prípravu sme odštartovali víťazstvom nad Liptovským Mikulášom

Prípravný zápas

MHk 32 Liptovský Mikuláš - Vlci Žilina 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly a asistencie: 18. Hovorka (Obdržálek, Kriška) - 18. Petráš (Drtina), 21. Petráš. Vylúčenia: 8-5. Rozhodovali: Valach, Snášel, Knižka, Holienka.

MHK 32 L. MIKULÁŠ: Vošvrda, Bátory - Mezovský, Ventelä, Obdržálek, Hovorka, Kriška - Salija, Kurali, Jurík, Walega, Michalík - Nemec, Dubeň, Uhrík, Urban, Paločko - Kapičák, Krempaský, Dunčko, Petráš S., Haluška.

VLCI ŽILINA: Škorvánek, (31. Mikoláš) - Drtina, Sloboda, Hlinka, Cíger, Petráš Š. - Hřebíček, Chatrnúch, Zahradník, Linet, Safaraleev - Petran, Nahálka, Mikula, Šmida, Rehák S. - Pišoja, Myšiak, Macek, Jakubík, Rehák D. 

Prvým súperom Vlkov v príprave na nový súťažný ročník bol extraligista z Liptovského Mikuláša. Liptáci v minulej sezóne skončili na chvoste tabuľky. Cez leto sa však posilnili a na ľad vykorčuľovali o niekoľko dni skôr ako my, preto bolo ťažké odhadnúť možný vývoj tohto prípravného stretnutia. Napokon ho lepšie začali zverenci trénera Stanislava Škorvánka, keď sa v 18. minúte po prihrávke od Mareka Drtinu presadil Šimon Petráš. Domáci vyrovnali o necelých 20 sekúnd zásluhou Mareka Hovorku. O víťazný gól stretnutia sa na začiatku druhej tretiny postaral v tom momente dvojgólový Šimon Petráš, ktorý skóroval v oslabení. 

Ohlasy po zápase

Tréner Stanislav Škorvánek: "Dobrý zápas, pre nás výborný súper. Samozrejme, boli tam nedostatky, na ktoré sa musíme bližšie pozrieť. Niektoré naše chyby boli vynútené, urobili sme ich pod súperovým tlakom. Liptovský Mikuláš má svoju kvalitu, v mužstve má ostrieľaných ligových borcov. Som však spokojný s naším prístupom. Začali sa ukazovať veci, do ktorých chalanov tlačíme na tréningu a práve tie nám priniesli úspech."

Útočník Šimon Petráš: "Ako pri každom prvom zápase v príprave, ešte to bolo trošku rozhárané. Myslím si však, že sme mali dobré nohy a celkom dobre sme jazdili. Som rád, že sme vyhrali nad extraligistom, ktorý má trošku vyššie ambície, ako mával kedysi. Dokázali sme, že dokážeme hrať aj proti takémuto súperovi. Povzbudí nás to do ďalšej práce, ešte jej je totiž veľa pred nami.

S Cigim (Jakubom Cígerom) a Hlinom (Michalom Hlinkom) v útoku to bolo niečo nové. S Cigim som však zopár zápasov hral aj minulý rok, takže sme o sebe vedeli. Hlina k nám dobre zapadol, vybojoval veľa pukov, napádal. Verím, že sa to bude už len zlepšovať. Čo sa týka mojich gólov, toto leto som streľbu špeciálne netrénoval (úsmev). V minulých rokoch som chodil na ľad, respektíve na hokejovú strelnicu. Ale toto leto som na to nemal priestor a zhodou okolností, padli mi tam dnes dva góly. Som za to rád a dúfam, že to tak bude pokračovať aj do sezóny."

Foto: ilustračné