Základ víťazstva nad Pantermi položili Vlci už v úvodnej tretine

Vlci Žilina – HK ´95 Považská Bystrica 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)

Góly a asistencie: 2. Mikula (Petráš, Jaborník), 8. Safaraleev (Drtina), 20. Jaborník (Cíger, Safaraleev), 60. Petráš (Urban) - 22. Nahálka (Nádašdi). Vylúčenia: 4-3. Rozhodovali: Lesay, Moller, Šotek, Holienka.

VLCI ŽILINA: Romančík (Mikoláš) – Dubeň, Lenďák, Safaraleev, Linet, Cíger – Malina, Pacalaj, Jurčík, Markovič, Koyš – Drtina, Jaborník, Mikula, Urban, Petráš – Fatul, Pišoja, Macek, Rehák, Skladaný.

HK ´95 POVAŽSKÁ BYSTRICA: Lamper (Hrušík) – Ďurkech, Turian, Drevenák, Ligas, Jakúbek – Nahálka, Nádašdi, Dvonč, Pšurný, Dolinajec – Leško, Šefčík, Urbánek, Minárik, Jakubec – Hudík, Zlocha, Kraut, Krieger, Ďurina.

Domáci zaznamenali výborný vstup do zápasu, keď už po vyše 90 sekundách hry otvoril skóre Ondrej Mikula. V ôsmej minúte pridal druhý gól Vlkov Igor Safaraleev, no a skóre prvej dvadsaťminútovky zavŕšil Henrich Jaborník. Štvrtkový oslávenec si tak doprial dodatočný dvojbodový darček, keďže pri Mikulovom góle zaznamenal asistenciu. V druhej tretine sa trafil hráč Považskej Bystrice Ján Nahálka, zatiaľ čo domáci nevyužili viacero vyložených šancí. Posledný presný zásah prišiel až v samotnom závere, keď Šimon Petráš pečatil triumf Žiliny gólom do prázdnej brány. 

Ohlasy po zápase

Tréner Dušan Gregor: "Zápas mal slušné tempo. Dovolím si tvrdiť, že sme vôbec nezvoľnili. V prvej tretine to mohlo pokojne skončiť päť, šesť - nula. Po vstupe do druhej tretiny sme inkasovali sme gól. Chlapci dostali silu zrazu, získali dôveru, bojovali. Videli, o čom to je a žiaden puk pre nich nebol stratený. Ten zápas mal svoje tempo a bojovalo sa až do konca. Ukontrolovali sme to, myslím si, že sme zaslúžene vyhrali. Svoje treba nechať ale aj Považskej Bystrici. Sú to mladí chlapci, bojovali, korčulovali a snažili sa o pekný výsledok. Ten zápas splnil našu prípravu na play-off,lebo do toho ideme. Ja teda môžem chlapcom poďakovať za ten prístup, lebo napriek tomu, že tam boli chybičky, tak hrali s chuťou, korčuľovali a odohrali to až do konca.

Nebojím sa povedať, že to mužstvo ukazuje ohromný charakter. Každý zápas je pre nás dôležitý. Pozícia je ozaj taká, že by mohla zvádzať k nejakej laxnosti, ale to mužstvo ukazuje, že nie. Chalani idú a hrajú s chuťou. Pripravujeme sa na play-off, sme vďační za výhru a vážime si ju."

Obranca Henrich Jaborník: "My môžeme prekvapiť vlastne len sami seba. Na tieto zápasy sa musíme prichystať najmä hlavou. Základnú časť sme už vyhrali a je len na nás, ako sa na takéto zápasy mentálne pripravíme. Čo sa týka môjho gólu, máme nejaké signály, ktoré chceme hrať. Dnes nám po dlhej dobe vyšiel signál a k zakončeniu som sa dostal ja. Hráme rýchly hokej dopredu - dozadu, snažíme sa robiť čo najmenej chýb a sme radi, že to zatiaľ takto funguje."